Γάζα: Έφοδος σε νοσοκομείο της Τζαμπαλίγια από τον ισραηλινό στρατό – Κρατούν εκατοντάδες ασθενείς και ιατρικό προσωπικό

Γάζα: Έφοδος σε νοσοκομείο της Τζαμπαλίγια από τον ισραηλινό στρατό – Κρατούν εκατοντάδες ασθενείς και ιατρικό προσωπικό

Εκατοντάδες ασθενείς και προσωπικό «κρατούνται» στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, το τελευταίο νοσοκομείο που λειτουργεί στην βόρεια Γάζα μετά από ισραηλινή επιδρομή

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι εκατοντάδες ασθενείς και προσωπικό κρατούνται στο νοσοκομείο της Τζαμπαλίγια από τις ισραηλινές δυνάμεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση: «Κρατούν εκατοντάδες ασθενείς, ιατρικό προσωπικό και εκτοπισμένα άτομα από γειτονικές περιοχές που αναζήτησαν καταφύγιο στο νοσοκομείο από τους συνεχείς βομβαρδισμούς».

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσιους, δήλωσε ότι οι αρμόδιοι του ΠΟΥ έχουν χάσει επαφή με το προσωπικό της εγκατάστασης από τότε που άρχισαν να διαρρέουν αναφορές για την ισραηλινή επιδρομή.

Χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως «βαθιά ανησυχητική», καθώς εκεί νοσηλεύονται πολλοί τραυματίες ασθενείς και άλλοι που βρίσκουν καταφύγιο από τους αδιάκοπους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην περιοχή.

Σε ανάρτησή του στο X, στην οποία επανέλαβε τις εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός, ο επικεφαλής του ΠΟΥ πρόσθεσε:

«Το Καμάλ Αντουάν έχει γεμίσει με σχεδόν 200 ασθενείς – μια συνεχής ροή ατόμων με φρικτά τραύματα.

Είναι επίσης γεμάτο από εκατοντάδες ανθρώπους που αναζητούν καταφύγιο. Η πρόσβαση στα νοσοκομεία σε όλη τη Γάζα γίνεται απίστευτα πιο δύσκολη και εκθέτει το προσωπικό μας σε περιττούς κινδύνους».

Το νοσοκομείο παλεύει με ελλείψεις από την έναρξη του πολέμου, όμως αυτές επιδεινώθηκαν από την νέα ισραηλινή επίθεση στο βόρειο τμήμα της Γάζας τις τελευταίες εβδομάδες, η οποία, σύμφωνα με τις IDF, εξαπολύθηκε για να σταματήσει την ανασυγκρότηση των μαχητών της Χαμάς εκεί.

«Δεν υπήρξε καμία προμήθεια ή παροχή τροφίμων, φαρμάκων ή βασικών ιατρικών ειδών που απαιτούνται για να σωθούν οι ζωές των τραυματιών και των ασθενών στο νοσοκομείο», δήλωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στο εσωτερικό «καταστροφική με κάθε έννοια της λέξης».

Περίπου 770 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Τζαμπαλίγια, καθώς και σε άλλα μέρη του βόρειου τμήματος της παλαιστινιακής επικράτειας, από την έναρξη της επίθεσης στις 6 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Παραδοχή από στρατιώτη των IDF: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε Παλαιστίνιους ως «ανθρώπινες ασπίδες» (Video)

Τα… ρωσικά του Λαβρόφ στη σύνοδο των BRICS όταν κάποιος κατά λάθος τον πάτησε (Video)

Μυστήριο στη Ρωσία: Ανακατασκευές σε εγκαταλελειμμένα εργαστήρια όπλων βιολογικού πολέμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter