Γάζα: «Εδώ κανείς δεν είναι ασφαλής – Ο εφιάλτης εντείνεται» – Δραματική έκκληση από τον ειδικό συντονιστή του ΟΗΕ

Εφιαλτική παραμένει η κατάσταση στη Γάζα, καθώς συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα, αφήνοντας πίσω του νεκρούς, τραυματίες και εκατομμύρια εκτοπισμένους. Τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς τα τελευταία 24ωρα στο βόρειο τμήμα της Γάζας.

Στην περιοχή εκτυλίσσονται τρομακτικές σκηνές, τις οποίες περιγράφει σε ανακοίνωσή του ο Τομ Βένεσλαντ, ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ, που απευθύνει έκκληση για τερματισμό του πολέμου.

«Στη Γάζα κανείς δεν είναι ασφαλής… Το οφείλουμε στις οικογένειες που υποφέρουν στη Γάζα και στο Ισραήλ. Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει τώρα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Βομβαρδισμοί που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου ισοπέδωσαν πολλά σπίτια στην πόλη Λαχίγια, ανάμεσά τους και μία πολυκατοικία. Σκοτώθηκαν πολλές οικογένειες, ενώ μεταξύ των νεκρών ήταν δύο γονείς με τα τέσσερα παιδιά τους.

Έχει διακοπεί η τηλεφωνική επικοινωνία και το διαδίκτυο σε τμήματα της Γάζας, γεγονός που δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Οι απανωτές εντολές εκκένωσης από τους Ισραηλινούς για τους περίπου 400.000 πολίτες που ζουν αποκομμένοι στο βόρειο κομμάτι της Γάζας, ο αποκλεισμός στις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και η στοχοποίηση μη στρατιωτικών υποδομών, όπως νοσοκομεία, οδήγησαν οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εξαπολύσουν πυρά κατά του Ισραήλ, κατηγορώντας το για εγκλήματα πολέμου.

Διαβάστε επίσης 

Βίος και πολυτέλεια του σερ Πιτσιλή

Καιρός: Τι είναι το φαινόμενο JetStream – Πώς θα έρθουν οι βροχές (Photos)

ΣΥΡΙΖΑ: Τελικό ξεκαθάρισμα στην επόμενη Πολιτική Γραμματεία

Λίβανος: Διοικητικά και τραπεζικά κτίρια στο στόχαστρο του Ισραήλ – Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί στη Βηρυτό

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και συννεφιά τη Δευτέρα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Super League: Νέα δεδομένα στην κορυφή – Η βαθμολογία και τα ματς «κλειδιά» της επόμενης αγωνιστικής (Videos)