Γάζα: Διήμερη κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή ομήρων προτείνει η Αίγυπτος

Η Αίγυπτος πρότεινε διήμερη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια της οποίας τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι θα ανταλλαχθούν με ορισμένους Παλαιστίνιους κρατουμένους, ανακοίνωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Αλγερινό ομόλογό του, τον Αμπντελματζίντ Τεμπούν, στο Κάιρο, ο Σίσι είπε επίσης ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να ξαναρχίσουν μέσα σε 10 ημέρες από την εφαρμογή αυτής της προσωρινής εκεχειρίας, με στόχο την επίτευξη μόνιμης κατάπαυσης του πυρός.

Σήμερα Κυριακή συναντώνται επίσης οι επικεφαλής της CIA και της Μοσάντ με τον πρωθυπουργό του Κατάρ στην Ντόχα για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με σκοπό την επίτευξη μιας βραχυπρόθεσμης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, και την απελευθέρωση ορισμένων ομήρων από τη Χαμάς με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων από το Ισραήλ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι συνομιλίες στοχεύουν να πείσουν το Ισραήλ και τη Χαμάς να συμφωνήσουν σε μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα που θα διαρκέσει λιγότερο από ένα μήνα, με την ελπίδα ότι θα οδηγήσει σε μια πιο μόνιμη συμφωνία, είπε αξιωματούχος με γνώση του θέματος που επικαλείται το Ρόιτερς.

Οι λεπτομέρειες για το ποιοι ή πόσοι όμηροι και κρατούμενοι θα απελευθερωθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας δεν είναι ακόμη σαφείς, είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο Novartis και άρση προστασίας μαρτύρων: Μην τολμήσει κανείς να (ξανα) καταγγείλει διαφθορά

Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: «Ιερές» business, απάτες και εκβιασμοί – Οι σκιές και το ποινικό παρελθόν του επιχειρηματία

Γάζα: «Παράθυρο» για έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω Κατάρ – «Ναι» σε ανακωχή υπό όρους από τη Χαμάς

Λίβανος: Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (Video)

Ένα Predator τους χωρίζει, μια χειραψία τους ενώνει!