Γάζα: Δεκάδες τραυματίες από ισραηλινά πυρά σε σχολείο – καταφύγιο (Video)

Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυρά ισραηλινών drones σε σχολείο που φιλοξενεί εκτοπισμένους στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια της Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε την Παρασκευή 11/10 η Πολιτική Προστασία.

Ανέφερε επίσης ότι μέλη της Πολιτικής Προστασίας μεταφέρουν τραυματίες σε κοντινό νοσοκομείο.

Νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 61 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 231 τραυματίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο. Στη Γάζα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 42.126 άνθρωποι και 98.117 έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Ο ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

Ανεξάρτητη επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών κατηγόρησε το Ισραήλ ότι εφάρμοσε μια «συντονισμένη πολιτική» καταστροφής του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα κατά τη διάρκεια της πολυετούς σύγκρουσης με τη Χαμάς, σε επιθέσεις που – όπως είπε – ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου.

Οι ενέργειες του Ισραήλ στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα «συνιστούν τα εγκλήματα της εσκεμμένης δολοφονίας και κακομεταχείρισης, αλλά και της μαζικής εξόντωσης», ανέφερε η επιτροπή σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη 10/11.

Οι ισραηλινές επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα «καύσιμα, τρόφιμα, νερό, φάρμακα και ιατρικές προμήθειες να μην φτάνουν στα νοσοκομεία, ενώ παράλληλα μειώθηκαν δραστικά οι άδειες εξόδου ασθενών από τον θύλακα για ιατρική περίθαλψη».

Το CNN επικοινώνησε με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), το γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού και το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την έκθεση, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Ομοβροντία δηλώσεων με το βλέμμα στην ΚΕ του Σαββάτου – Συνεδριάζει το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία (Video)

Συναυλία για Τέμπη: Αυτό είναι το live streaming από το Καλλιμάρμαρο – Οι οδηγίες για δημόσιες προβολές

Ο Λιάγκας απολογήθηκε για το εξοργιστικό ρεπορτάζ με το σπίτι του Μπάλντοκ: «Δε θα δικαιολογηθώ, αναλαμβάνω την ευθύνη» (Video)

«Τραγωδία στο Γουέμπλεϊ – Ξεφτιλιστήκαμε»: Πυρά από τα βρετανικά ΜΜΕ για την ήττα της Αγγλίας από την Ελλάδα

«Σάρωσε» τη Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον: Τουλάχιστον 17 οι νεκροί – Τεράστιες καταστροφές από ανεμοστρόβιλους και πλημμύρες (Photos-Videos)

Ετικέτες