Γάζα: 41.965 Παλαιστίνιοι νεκροί – Ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε κάμεραμαν την ώρα του ρεπορτάζ (Video)

Γάζα: 41.965 Παλαιστίνιοι νεκροί – Ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε κάμεραμαν την ώρα του ρεπορτάζ (Video)

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ένας Παλαιστίνιος κάμεραμαν του Al Jazeera που πυροβολήθηκε στον λαιμό την ώρα του ρεπορτάζ στη Γάζα από ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή.

Ο Fadi Al Wahidi φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο με καθαρά διακριτικά «Press» και έκανε ρεπορτάζ για την πολιορκία του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπάλια από τον ισραηλινό στρατό.

Αν ο Al Wahidi πεθάνει θα είναι ο 177 δημοσιογράφος που σκοτώνεται στη Λωρίδα της Γάζας τον τελευταίο χρόνο.

41.965 Παλαιστίνιοι νεκροί

Τουλάχιστον 41.965 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 97.590 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου του 2023, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, τουλάχιστον 56 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Πολιορκία στην Τζαμπάλια

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας σε πλήγματα του ισραηλινού στρατού εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν Παλαιστίνιοι γιατροί, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρησή τους στον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα του θύλακα.

Ο στρατός του Ισραήλ αναφέρει ότι η επιχείρηση αυτή, που βρίσκεται στην πέμπτη ημέρα της, έχει στόχο να εμποδίσει μαχητές της Χαμάς να εξαπολύσουν και άλλα πλήγματα από τη Τζαμπάλια και να τους αποτρέψει να ανασυνταχθούν.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) έχουν εκδώσει επανειλημμένα εντολές εκκένωσης για τη Τζαμπάλια και κοντινές περιοχές, αλλά Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και ο ΟΗΕ τονίζουν δεν υπάρχουν ασφαλείς περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας.

Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής προστασίας επεσήμανε ότι έχει λάβει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες δεκάδες Παλαιστίνιοι πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν στην Τζαμπάλια και σε άλλες περιοχές της βόρειας Γάζας, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι σε θέση να φτάσει εκεί λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών.

40.000 παγιδευμένοι

«Τουλάχιστον 400.000 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στην περιοχή», τόνισε σήμερα ο Φιλίπ Λαζαρινί, επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) στο Χ.

«Οι πιο πρόσφατες εντολές εκκένωσης των ισραηλινών αρχών αναγκάζουν τους ανθρώπους να φεύγουν ξανά και ξανά, κυρίως από τον καταυλισμό Τζαμπάλια. Πολλοί αρνούνται διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι κανένα μέρος στη Γάζα δεν είναι ασφαλές», πρόσθεσε.

Ο Λαζαρινί επεσήμανε ότι κάποια καταφύγια της UNRWA έχουν αναγκαστεί να κλείσουν και κάποιες υπηρεσίες της έχουν ανασταλεί για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν είναι διαθέσιμα σχεδόν καθόλου βασικά προϊόντα και η πείνα εξαπλώνεται και πάλι στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου για τα αντίποινα στο Ιράν- Συμμετέχει και η Κάμαλα Χάρις

Ακτιβιστές κάλυψαν πίνακα του Πικάσο με αφίσα για την σφαγή στη Γάζα

«Αυτό το κάθαρμα ο Μπίμπι είναι ένας κακός γ@μημένος τύπος»: Έξαλλος ο Μπάιντεν με τον Νετανιάχου – Οι απίστευτες συνομιλίες

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter