Γάζα: 41.825 νεκροί, 12 θύματα σε σημερινούς βομβαρδισμούς – Ισραηλινό πλήγμα σε τέμενος στον Λίβανο

Γάζα: 41.825 νεκροί, 12 θύματα σε σημερινούς βομβαρδισμούς – Ισραηλινό πλήγμα σε τέμενος στον Λίβανο

Τουλάχιστον 41.825 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 96.910 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Σήμερα Σάββατο, όπως αναφέρει το Αλ Τζαζίρα, συνολικά 12 νεκρούς μετρά η Γάζα. Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές βορειοανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού Νουσεϊράτ. Ένα άτομο σκοτώθηκε και αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επίθεση σε σκηνή εκτοπισμένων δυτικά της Ντέιρ ελ Μπαλάχ. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι φέρεται να σκοτώθηκαν σε μια ισραηλινή επίθεση στο Beit Hanoon στη βόρεια Γάζα, για την οποία αναφέραμε νωρίτερα. Υπάρχουν επίσης αναφορές για βομβαρδισμούς πυροβολικού βορειοδυτικά της πόλης Ράφα. Στη Νουσεϊράτ πραγματοποιούνται επίσης αεροπορικές επιδρομές με ελικόπτερα καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα που πυροβολούν θέσεις πολιτών.

Ισραηλινό πλήγμα σε τέμενος

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα ότι έπληξε μαχητές της Χεζμπολάχ μέσα σε τέμενος στον νότιο Λίβανο, στο πρώτο χτύπημα αυτού του είδους από τότε που ξεκίνησε η ανταλλαγή πυρών στα σύνορα μεταξύ της ισλαμιστικής οργάνωσης και του ισραηλινού στρατού πριν από περίπου ένα χρόνο.

«Χθες, τη νύχτα…η πολεμική αεροπορία έπληξε τρομοκράτες της Χεζμπολάχ που επιχειρούσαν σε διοικητικό κέντρο που βρισκόταν μέσα σε τέμενος, δίπλα στο νοσοκομείο Σαλάχ Γκαντούρ, στον νότιο Λίβανο», ανακοίνωσε ο στρατός.

«Το διοικητικό κέντρο χρησιμοποιούνταν από τους τρομοκράτες της Χεζμπολάχ για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων κατά» του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Χθες βράδυ, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι η περίμετρος του νοσοκομείου Σαλάχ Γκαντούρ αποτέλεσε στόχο πυρών του «ισραηλινού πυροβολικού». Ο Μοχάμεντ Σλέιμαν, διευθυντής του νοσοκομείου, το οποίο διαχειρίζεται η Ισλαμική Επιτροπή Υγείας που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επτά μέλη του ιατρικού προσωπικού τραυματίστηκαν από πυρά στο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι το κτίριο εκκενώθηκε.

Διαβάστε επίσης

Έφυγε από τη ζωή ο Μίμης Πλέσσας

Ξυπόλυτη ξανά η Ελλάδα στα αγκάθια του χρέους – Βοούν τα «καμπανάκια» για την ελληνική οικονομία

Μητσοτάκης από Ρηγίλλης: Κάποιοι θέλουν μία «μικρή, συμπλεγματική» παράταξη- Αιχμές μέσω… «απόδοσης τιμών» σε Καρμανλή – Σαμαρά

Μήνυμα ενότητας από Καρυστιανού: «Νίκο, Σοφία, Δημήτρη, Μάρθα… πονάμε το ίδιο»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter