Γάζα: «17.000 τρομοκράτες» ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει ο ισραηλινός στρατός

Γάζα: «17.000 τρομοκράτες» ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει ο ισραηλινός στρατός
AP Photo/Fatima Shbair, File

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε σήμερα ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες «έχουν εξοντώσει περισσότερους από 17.000 τρομοκράτες» στη Γάζα, όπου ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, η οποία υποστηρίζεται και από άλλα ένοπλα παλαιστινιακά κινήματα, μπήκε στον ενδέκατο μήνα του.

«Οι δυνάμεις μας συνεχίζουν να μάχονται στη Γάζα (…) έχουμε εξοντώσει μέχρι τώρα περισσότερους από 17.000 τρομοκράτες», δήλωσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως οι ένοπλες δυνάμεις αρνήθηκαν να διευρινίσουν αν η λέξη «εξόντωσαν» αναφέρεται σε αυτούς που έχουν σκοτωθεί ή αν περιλαμβάνει και αυτούς που έχουν αιχμαλωτισθεί ή τραυματισθεί.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει εξάλλου ότι ο αριθμός αυτός είναι αδύνατο να επαληθευθεί και ότι η Χαμάς αρνείται να γνωστοποιήσει τις απώλειές της. Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς έχει ανακοινώσει 40.005 νεκρούς από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, χωρίς να κανει διάκριση ανάμεσα σε νεκρούς αμάχους και νεκρούς μαχητές.

Συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου έκανε σήμερα λόγο για μια «θετική έναρξη» των συνομιλιών που μόλις ξεκίνησαν στην Ντόχα με επίκεντρο την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ανέφερε πως αναμένει πως οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο, προσθέτοντας: «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου το πλαίσιο της συμφωνίας έχει σε γενικές γραμμές γίνει αποδεκτό και τα κενά που πρέπει να καλυφθούν αφορούν την εφαρμογή της».

Διαβάστε επίσης:

Στο έλεος ισχυρής καταιγίδας η Μαγιόρκα – Πλημμύρες και ακυρώσεις δεκάδων πτήσεων (Videos)

Το πρώτο κρούσμα της «ευλογιάς των πιθήκων» στην Ευρώπη εμφανίστηκε στη Σουηδία

ΗΠΑ: Συλλήψεις για τον θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter