Γαβρήλος σε Χατζηδάκη – Θεοδωρικάκο: «Το καλάθι του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη θα είναι τρύπιο»

Γαβρήλος σε Χατζηδάκη – Θεοδωρικάκο: «Το καλάθι του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη θα είναι τρύπιο»

Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη και του Τάκη Θεοδωρικάκου για τις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό, δίνει ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος.

Όπως τονίζει ο τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και του υπουργού Οικονομικών σχετικά με τον κατώτατο μισθό, την ακρίβεια και το ύψος των συντάξεων «δείχνουν πως η κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ, ενεργοποίησε την γνωστή προκλητική της τακτική, αποδόμησης της πραγματικότητας, για να κρύψει προφανώς ότι το «καλάθι» του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη θα είναι τρύπιο».

«Άρχισαν να επιδίδονται σε μια επικοινωνιακή προσπάθεια να μας πείσουν πως όλα βαίνουν καλώς και πως όλοι όσοι αντιδρούν είναι μάλλον παράλογοι ή ζουν σε κάποια άλλη κοινωνία» επισημαίνοντας παράλληλα ότι από τη μία ο υπουργός Οικονομικών «δήλωσε πως με την ΝΔ οι συντάξεις κάθε χρόνο αυξάνονται σταθερά και από την άλλη ο υπουργός Ανάπτυξης, μας είπε πως οι αυξήσεις στα τρόφιμα ακολουθούν τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό», τονίζει ο Γαβρήλος.

«Ιδέα μας προφανώς είναι ότι οι συνταξιούχοι όχι μόνο είδαν την 13η Σύνταξη να κόβεται, αλλά έχουν δει τα πραγματικά τους εισοδήματα να μειώνονται δραματικά, αφού οι όποιες μικρές αυξήσεις που έχουν νομοθετηθεί από το 2020, είτε απορροφώνται από τον πληθωρισμό των τροφίμων, είτε εξουδετερώνονται από τις κρατήσεις της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ, και που η κυβέρνηση αρνείται να καταργήσει. Όσο για τον Χριστουγεννιάτικο μποναμά, που υπόσχεται η Κυβέρνηση σε όσους συνταξιούχους δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά, η αλήθεια είναι πως οι συνταξιούχοι επί της ουσίας βγαίνουν χαμένοι για μια ακόμη φορά, καθώς αν λάμβαναν την προσωπική διαφορά θα έπαιρναν έως και διπλάσιο ποσό από αυτό το επίδομα ειδικού σκοπού του κ. Μητσοτάκη. Τέλος, ούτε λόγος από τον Υπουργό Οικονομίας για τους χαμηλοσυνταξιούχους της χώρας που βρίσκονται πια στο όριο της φτωχοποίησης και για τους οποίους όπως απαντά η Κυβέρνηση δεν υπάρχει ο «δημοσιονομικός χώρος» να στηριχτούν επιπλέον. Βέβαια άμα αποφασίζεις να φορολογήσεις τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων με τον χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ, πού να βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος; Επιλογές είναι αυτές άλλωστε», συνεχίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

«Ιδέα μας είναι ακόμη πως οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί πάνω από 30% τα τελευταία 4 χρόνια και πως η Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του ΚΕΠΕ, έχει μισθούς ακόμη και κάτω από αυτούς της Βουλγαρίας. Ας ενημερωθεί λοιπόν ο κ. Θεοδωρικάκος πως εξαιτίας του γεγονότος ότι οι περισσότεροι μισθωτοί στην χώρα μας δεν καλύπτονται από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μόνο το 20% των ιδιωτικών υπαλλήλων απολαμβάνουν τελικά την πενιχρή αύξηση στον κατώτατο μισθό (1 στους 5 εργαζόμενους) και πως αυτές οι αυξήσεις μόνο κατά το ήμισυ επηρεάζουν τον μέσο μισθό. Ίσως θα ήταν καλό τελικά ο Υπουργός να ασχοληθεί με το πάρτυ αισχροκέρδειας και τα καρτέλ που η Κυβέρνηση χαϊδεύει, και να αφήσει τα εργασιακά ζητήματα στην άκρη, γιατί το μόνο που κάνει είναι να προκαλεί το κοινό αίσθημα», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης

Πολάκης για δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ και Άδωνη-Πουλή: Τώρα ξεκινάμε – Θα υπάρξουν δικαστές στην Αθήνα

Να μας ζήσουν…

Βίκυ Λέανδρος: Ο 101 ετών πατέρας της έστειλε εξώδικο – Της απαγορεύει να ερμηνεύσει τα τραγούδια του στο Ηρώδειο

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος στη δισκοβολία ο Κωνσταντίνος Τζούνης – «Μάνα τα καταφέραμε» (Videos)

Επικίνδυνες ισορροπίες Ρωσίας, Ουκρανίας – Ο Ζελένσκι απαιτεί ελευθερία κινήσεων, το Κρεμλίνο απειλεί με Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter