Γαβρήλος – Μάλαμα: «Οι εργαζόμενοι στις Οπτικοακουστικές Παραγωγές αντιμέτωποι με ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων»

Κοινή Αναφορά κατέθεσαν ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος και η Τομεάρχης Πολιτισμού, Κυριακή Μάλαμα σχετικά με τις επιβαλλόμενες πρακτικές στον χώρο του Θεάματος-Ακροάματος για αλλαγή των όρων εργασίας, που οδηγούν σε χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών και σε μειώσεις μισθών.

Όπως σημειώνουν οι δυο Τομεάρχες, μεταφέροντας προς τα Υπουργεία Εργασίας και Πολιτισμού τις καταγγελίες της ΠΟΘΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος), η προσπάθεια της εργοδοτικής ένωσης PACT (Ένωση Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων) να ανατρέψει μονομερώς το εργασιακό πλαίσιο στις οπτικοακουστικές παραγωγές, υποχρεώνοντάς τους να δουλεύουν σερί 15ωρα, χωρίς υπερωρίες, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.

Οι άνθρωποι του Πολιτισμού εδώ και χρόνια πασχίζουν σκληρά για την προστασία του κλάδου τους και των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πάρει θέση σε αυτό το τσουνάμι, που έχει ξεκινήσει, ξηλώματος των εργασιακών τους σχέσεων. Πού είναι η έμπρακτη στήριξή της στην προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας; Πού είναι η προστασία που οφείλει η Επιθεώρηση σε κάθε εργαζόμενο ο οποίος αναγκάζεται κάτω από πίεση να συρθεί σε ωράρια γαλέρας με κόστος την υγεία και την ασφάλειά του αλλά και να δεχτεί ίδιες ή και λιγότερες τελικά αποδοχές;

2024-09-24-Γαβρήλος-Μάλαμα-Καταγγελία-ΠΟΘΑ-για-15ωρη-απασχόληση-υ by Website Documento on Scribd


Διαβάστε επίσης:

«Ο Πούτιν πιθανότατα θα ελέγχει μέρος της Ουκρανίας όταν τελειώσει ο πόλεμος», λέει ο Τσέχος πρόεδρος Πετρ Πάβελ

Τραμπ για Ζελένσκι: «Κάθε φορά που έρχεται στις ΗΠΑ, φεύγει με 60 δισ. δολάρια»

Νέα προειδοποίηση από Ρωσία: Σοβαρά αντίποινα αν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

ΟΗΕ: Ο Τουρκ καλεί σε αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης στον Λίβανο – 553 οι νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές

Η επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο αποκαλύπτει τις δυνατότητες παραβίασης τηλεπικοινωνιών και θυμίζει… Predator

El Pais: «Το Ισραήλ επεκτείνει τον πόλεμο με τη μεγαλύτερη επίθεση εναντίον του Λιβάνου»