Μύλος με Μυλωνάκη στο Μαξίμου: Φουντώνουν οι φήμες για «εκπαραθύρωση» και επιστροφή Γεραπετρίτη

Μύλος με Μυλωνάκη στο Μαξίμου: Φουντώνουν οι φήμες για «εκπαραθύρωση» και επιστροφή Γεραπετρίτη

Η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ όχι μόνο δεν φαίνεται να αποτελεί ένα «σημείο επανεκκίνησης» για την κυβέρνηση, αντιθέτως διευρύνει τη γκρίνια στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, καθώς τα μέτρα σε καμία περίπτωση δεν απαντάνε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Είναι τέτοια η γκρίνια στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, που σύμφωνα με δημοσιεύματα τις τελευταίες μέρες ο πρωθυπουργός σκέφτεται ακόμη και την επιστροφή του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Μαξίμου.

Ο «ανασχηματισμός» έχει βαθύνει την εσωτερική κρίση

Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε άμεσο ανασχηματισμό (14/6), με σκοπό να δείξει στους πολίτες ότι το «μήνυμα ελήφθη». Τρεις μήνες μετά τις αλλαγές στην κυβερνητική σύνθεση και στο Μαξίμου, είναι σαφές ότι η γαλάζια μηχανή «δεν λειτουργεί», καθώς οι αντιθέσεις στην ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος μεγαλώνουν, ενώ στη γαλάζια βάση υπάρχει περαιτέρω αποσυσπείρωση. Πλέον στο στενό επιτελείο του πρωθυπουργού αρκετοί θεωρούν ότι λείπει από το Μαξίμου, ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να είναι πρόσωπο αναφοράς για τους βουλευτές, τους υπουργούς και γενικότερα θα ήταν «κοινής αποδοχής». Μάλιστα, τα «βέλη» για τη σημερινή εικόνα αποσυντονισμού της κυβέρνησης φαίνεται να στρέφονται και προς τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργο Μυλωνάκη, ο οποίος κατά πολλούς δεν έχει επιτελέσει με μεγάλη αποτελεσματικότητα τα καθήκοντα του, την στιγμή που η πολιτική φθορά συνεχίζεται.

Όλοι εναντίον όλων στο Μαξίμου

Χαρακτηριστικά, ενώ ο Γιώργος Μυλωνάκης παρουσιάζει μία εικόνα απόλυτου ελέγχου των επιχειρηματικών αντιθέσεων και της γαλάζιας ΚΟ, αυτό σε καμία περίπτωση δεν ισχύει, με αποτέλεσμα εντός του Μαξίμου να έχουν παραχθεί έντονες συγκρούσεις. Με λίγα λόγια στους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού επικρατεί ένα κλίμα μεγάλης καχυποψίας, καθώς όλοι είναι εναντίον όλων. Πολλοί δε, υποστηρίζουν ότι ο κ. Μυλωνάκης τους υπονομεύει και θεωρούν ότι οδηγεί τον πρωθυπουργό σε λάθος αποφάσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να είναι απογοητευμένος από την παρούσα κατάσταση και για αυτό πληθαίνουν μέρα με τη μέρα τα σενάρια επιστροφής του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Μαξίμου. Εάν τα σενάρια αυτά επαληθευτούν, τότε το πιθανότερο είναι το υπουργείο Εξωτερικών να το αναλάβει η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου η οποία τώρα είναι υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο.

Διαβάστε επίσης

Ντόμινο αποχωρήσεων από την επιτροπή για τα Όσκαρ: Παραιτήθηκε και ο Νίκος Πλατύραχος – Τι δήλωσε στο Documento

Τροπολογία για ημέτερους: Έρχεται αναδρομική διαγραφή προστίμων της εφορίας σε βάθος 10ετίας – Πώς «έθαψαν» την ένσταση του Documento

Νέα καρφιά Κακλαμάνη: Δεν θα «υφίσταντο» Λατινοπούλου και Βελόπουλος αν η ΝΔ ήταν στον σωστό ιδεολογικό δρόμο

Παίζει με τις λέξεις ο Μητσοτάκης: Βάφτισε… αναπροσαρμογή τις αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού

Η λειψυδρία «όχημα» για αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού

Τροπολογία για ημέτερους: Έρχεται αναδρομική διαγραφή προστίμων της εφορίας σε βάθος 10ετίας – Πώς «έθαψαν» την ένσταση του Documento

Τζον Μπον Τζόβι: Η στιγμή που ο θρύλος της ροκ αποτρέπει γυναίκα να πέσει από γέφυρα (Video)

Ντέγιαν Λόβρεν: Φινάλε στις μεταγραφές για τον ΠΑΟΚ – Πώς έκλεισε το deal στο… 90′ της προθεσμίας

Καιρός: Από την Atena στην Boris με… παρένθεση την Πέμπτη – Τι ακολουθεί τα επόμενα 24ωρα

Με καπέλο… «Τραμπ 2024» εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν – Το «παρασκήνιο» πίσω από τη φωτογραφία που έγινε viral

Και από τη… μίζα ξίγκι στο ΕΣΥ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter