Γαλλία: Τουλάχιστον 200 υποψήφιοι έχουν αποσυρθεί για να μπλοκάρουν το ακροδεξιό RN

Γαλλία: Τουλάχιστον 200 υποψήφιοι έχουν αποσυρθεί για να μπλοκάρουν το ακροδεξιό RN

Τουλάχιστον 200 υποψήφιοι έχουν αποσυρθεί μέχρι στιγμής από την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, στο πλαίσιο της συσπείρωσης του ρεπουμπλικανικού μετώπου κατά της ακροδεξιάς, σύμφωνα με απολογισμό του AFP (Γαλλικό Πρακτορείο).

Η προθεσμία για την απόσυρση των υποψηφίων από την ψηφοφορία της Κυριακής 7 Ιουλίου λήγει στις 7 το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιουλίου (ώρα Ελλάδος).

Η πλειονότητα όσων αποχώρησαν είναι από τον αριστερό συνασπισμό, αν και οι υποψήφιοι υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν δίνουν επίσης τη θέση τους για να βοηθήσουν αριστερούς αντιπάλους.

Ιστορικά, όταν έρχονται αντιμέτωποι με την ακροδεξιά κοντά στην εξουσία, τα παραδοσιακά δεξιά και αριστερά κόμματα συμφωνούν να αποσύρουν ορισμένους υποψηφίους από τους δεύτερους γύρους για να αποφύγουν τη διάσπαση της ψηφοφορίας.

Ο Εθνικός Συναγερμός (RN) της Μαρίν Λεπέν βρέθηκε πολύ μπροστά στην ψηφοφορία του πρώτου γύρου της Κυριακής με ποσοστό 33%, με το κεντρώο στρατόπεδο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν «Μαζί» να καταλαμβάνει την τρίτη θέση (22%) πίσω από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (28%).

Η προσέλευση των ψηφοφόρων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με το κόμμα της Μαρίν Λεπέν να διπλασιάζει τα ποσοστά του σε σχέση με τις εκλογές του 2022 (18,7%), δείχνοντας για πρώτη φορά ότι έχει την απόλυτη δυναμική να κατακτήσει την εξουσία.

Διαβάστε επίσης

Ντόρα Μπακογιάννη για Σαμαρά: Κατέθεσε τη δική του πικρία, ότι «δεν με παίζουν» (Video)

Ανοιχτή σύγκρουση στη ΝΔ: Σφοδρά πυρά Σαμαρά, «καρφιά» από Καραμανλή κατά Μητσοτάκη

Μαξίμου: Η πρώτη αντίδραση μετά τα πυρά Σαμαρά και Καραμανλή

Ο Κοτζιάς απαντά στον Σαμαρά: Ο ίδιος υπέγραφε κείμενα που κατονόμαζαν τη γείτονα χώρα νέτα σκέτα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πρόκειται να ανοίξει θέμα ηγεσίας ο Κασσελάκης – Δεν αποκλείονται… εκπλήξεις στην Κεντρική Επιτροπή

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter