Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου μιας 32χρονης κοπέλας, Ελληνικής καταγωγής, από αλλαντίαση ύστερα από γεύμα σε γνωστό εστιατόριο του Μπορντό στη Γαλλία.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα είδος τροφικής δηλητηρίασης που προκλήθηκε από σαρδέλες που καταναλώθηκαν στο μπαρ «Tchin Tchin wine bar». Η συγκεκριμένη ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστική και μυϊκή παράλυση και πιστεύεται ότι είναι θανατηφόρα σε περίπου 5%-10% των περιπτώσεων.
Η αστυνομία του Μπορντό μάλιστα προειδοποίησε ότι και άλλοι θαμώνες του μαγαζιού μπορεί να έχουν κολλήσει αλλαντίαση χωρίς να το γνωρίζουν, λέγοντας στους πελάτες που επισκέφθηκαν το μαγαζί μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Ένας γιατρός στο νοσοκομείο Pellegrin στο Μπορντό, είπε ότι 12 άτομα εξακολουθούν να λαμβάνουν επείγουσα θεραπεία το πρωί της Τετάρτης. Πέντε από αυτούς ήταν σε αναπνευστική υποστήριξη. Πρόκειται για τουρίστες από ΗΠΑ, Καναδά, Ιρλανδία, Γερμανία και Ισπανία.
Μέσα στα άτομα τα οποία νοσηλεύονται είναι και ο σύζυγος της άτυχης κοπέλας, αλλά και ο πατέρας.
Μάλιστα ο τελευταίος μίλησε μαζί με τη μητέρα της 32χρονης στην εκπομπή «Live News» αναφέροντας «Πήγαμε στο συγκεκριμένο εστιατόριο και φαίνεται ότι από αυτό εστιατόριο κολλήσαμε περίπου 20 άτομα αλλαντίαση. Ο σύζυγός της είναι στην εντατική κι αύριο θα βγει από αυτήν. Από την παρέα της, γιατί ήταν μόνιμος κάτοικος, αρρώστησε η κοπέλα, ο άντρας της και ένας τρίτος της παρέας, που νοσηλεύτηκε στην Βαρκελώνη σε κρίσιμη κατάσταση.
Φάγανε θαλασσινά και σαρδέλες από ένα εστιατόριο 5στερο και φημισμένο στην Γαλλία. Από την Κυριακή (η 32χρονη) είχε συμπτώματα και ζήτησε ιατρική βοήθεια και περίθαλψη. Αυτή την στιγμή διεξάγεται προανάκριση από την εισαγγελέα του Μπορντό και την τοπική αστυνομία»