Γαλλία: Με απόλυτο αριθμό κρουσμάτων υποδέχεται το 2022

Γαλλία: Με απόλυτο αριθμό κρουσμάτων υποδέχεται το 2022

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή,το απόλυτο ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19, με 232.200 νέες μολύνσεις, αλλά ο Μακρόν δεν αναφέρθηκε στην ανάγκη για πιο αυστηρά υγειονομικά μέτρα στο διάγγελμα που απηύθυνε χωρίς αναφορές για πιθανή υποψηφιότητά του στις ερχόμενες εκλογές του Απριλίου.

Η χώρα προετοιμάζεται για «ηπιότερους» εορτασμούς λόγω της πανδημίας σε ό,τι σχετίζεται με το πλήθος κόσμου που θα παρευρισκόταν στην τελετή του ερχομού της νέας χρονιάς, καθώς μάλιστα, ακυρώθηκαν πολλές εκδηλώσεις με επιδείξεις πυροτεχνημάτων και οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να φοράνε μάσκες.

Οι νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες ξεπερνούν τις 200.000 για τρίτη συναπτή ημέρα, με τη Γαλλία να αποτελεί ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας, καθώς το κύμα κρουσμάτων που συνδέονται με την παραλλαγή Όμικρον σαρώνει την Ευρώπη.

Στο Παρίσι, η παραδοσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακυρώθηκε, διότι η δημοτική αρχή ανέφερε πως φοβάται ότι η εκδήλωση αυτή θα οδηγήσει σε μεγάλες συναθροίσεις ανθρώπων, που δεν θα μπορούν να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter