Γαλλία: Κλωτσιές, σπρωξιές σάπια φρούτα σε ακροδεξιό υποψήφιο της Λεπέν στο Σεντ Ετιέν

Γαλλία: Κλωτσιές, σπρωξιές σάπια φρούτα σε ακροδεξιό υποψήφιο της Λεπέν στο Σεντ Ετιέν

Αίσθηση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχει προκαλέσει η επίθεση που δέχθηκε από… κουκουλοφόρους ο υποψήφιος της ακροδεξιάς Εθνικού Συναγερμού (RN) της Μαρίν Λεπέν Ερβέ Μπρεούλ, ενώ είχε βγει για μοίρασμα φυλλαδίων στην βιομηχανική πόλη του Σεντ Ετιέν. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ, ο Μπρεούλ και η ομάδα του που αποτελούταν από άλλα τέσσερα άτομα, δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους οι οποίοι τους έδειραν με κλωτσιές και τους έσπρωξαν, ενώ τους πέταξαν και σάπια φρούτα.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο 68χρονος υποψήφιος της ακροδεξιάς, που φοράει βηματοδότη, μετά την επίθεση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μάλιστα του έγινε εισαγωγή. Από τα ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι δράστες φορούσαν μαύρα ρούχα και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ενώ η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό τους. Στη Γαλλία, ο αριθμός των επιθέσεων κατά πολιτικών προσώπων, πολλοί από τους οποίους είναι δήμαρχοι και τοπικοί σύμβουλοι, αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Τους πρώτους εννέα μήνες του 2023, σημειώθηκαν 2.387 σωματικές και λεκτικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών, έναντι 2.265 για ολόκληρο το 2022, χρονιά που τα περιστατικά αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο σε σχέση με το 2021, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Καθώς έγινε γνωστή η είδηση της επίθεσης κατά του Μπρεουλ, υποψήφιοι από όλο το πολιτικό φάσμα καταδίκασαν την επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Αντρέ Ταουρίνια, υποψήφια του αριστερού κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία (LFI), η οποία έκανε προεκλογική εκστρατεία στην ίδια περιοχή με τον Μπρεούλ, δήλωσε στο X ότι στο κόμμα της «η σωματική βία στην πολιτική απαγορεύεται. Δεν θα επιτεθούμε ποτέ σε κανέναν υποψήφιο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter