Γαλλία: Η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα (Video)

Γαλλία: Η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα (Video)

Tην πολυαναμενόμενη βουτιά στον ποταμό Σηκουάνα πραγματοποίησε η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό το πρωί της Τετάρτης 17/7, προκειμένου να αποδείξει πως τα νερά του είναι κατάλληλα και καθαρά για να φιλοξενήσουν τους αγώνες ανοιχτής κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, η δήμαρχος του Παρισιού συνοδευόταν από τον Τόνι Εστανγκέ, τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 (COJOP), τον Μαρκ Γκιγιόμ, νομάρχη της Ιλ ντε Φρανς, και τον Πιερ Ραμπαντάν, αντιδήμαρχο του Παρισιού αρμόδιο για τον αθλητισμό.

«Είναι μια ονειρεμένη ημέρα», δήλωσε η Ινταλγκό αφού κολύμπησε για λίγα λεπτά, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν από τις όχθες. Η ίδια πρόσθεσε: «Η υπόσχεση τηρήθηκε. Όταν καθαρίσουμε τον Σηκουάνα, φυσικά θα μας επιτρέψει να προετοιμαστούμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, φυσικά θα μπορούμε να κολυμπήσουμε ύστερα από αυτούς, αλλά προστατεύουμε επίσης τους ωκεανούς για τις μελλοντικές γενιές».

Ο Μαρκ Γκιγιόμ από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε το εξής: «Τα καταφέραμε και είμαστε έτοιμοι με τον Τόνι Εστανγκέ, προκειμένου να οργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Όπως μεταδίδει το France24, νωρίτερα είχαν ανασυρθεί από τον Σηκουάνα δύο ποδήλατα και ένα σκούτερ κι έτσι η Ινταλγκό δεν έκανε θεαματική βουτιά από την όχθη στο νερό, αλλά μπήκε σε αυτό σιγά σιγά για να μην τραυματιστεί.

Ο Σηκουάνας θα αποτελέσει κεντρικό στοιχείο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024. Η τελετή έναρξης θα γίνει εν πλω, με παρέλαση σκαφών ενώ δύο αθλητικές εκδηλώσεις, η μαραθώνια κολύμβηση και το κολυμβητικό σκέλος του τριάθλου, έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στον ποταμό.

Διαβάστε επίσης:

Προκλητικό σχόλιο του Κάιλ Γκας σε συναυλία: «Μην αστοχήσετε στον Τραμπ την επόμενη φορά» (Video)

Μέτρα – «ασπιρίνες» από τον Μητσοτάκη για την ενεργειακή ακρίβεια ενώ οι τιμές καλπάζουν

Καιρός: «Καμίνι» η χώρα για 48 ώρες – Θα φτάσει τους 43 βαθμούς το θερμόμετρο

Παράνομο εξεταστήριο στο προεδρικό γραφείο του Εξαδάκτυλου – Ο εκλεκτός του Μητσοτάκη καταπατά νομιμότητα, ηθική και ιατρική δεοντολογία

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: «Τα οικονομικά μας ήταν πάντα διάφανα» – Επανεξετάζονται όλα τα έξοδα

«Έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ από το 2013» – Τι έλεγε η Φώφη Γενημματά για την Άννα Διαμαντοπούλου

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter