Γαλλία: Δικαστήριο του Παρισιού ανατρέπει την απαγόρευση της Γαλλίας να προβάλει όπλα ισραηλινών εταιρειών

Γαλλία: Δικαστήριο του Παρισιού ανατρέπει την απαγόρευση της Γαλλίας να προβάλει όπλα ισραηλινών εταιρειών
Διαδηλωτές συγκεντρώνονται έξω από την έκθεση Eurosatory, ένα παγκόσμιο γεγονός για την άμυνα και την ασφάλεια, στο Villepinte, έξω από το Παρίσι, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024. Το πανό γράφει: "Οι έμποροι όπλων είναι συνένοχοι". (AP Photo/Masha Macpherson)

Μπορεί η απαγόρευση να κλόνισε τις σχέσεις με το Ισραήλ, αλλά δικαστήριο του Παρισιού ακύρωσε σήμερα την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει στις ισραηλινές εταιρείες να συμμετάσχουν στο Eurosatory, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις όπλων στον κόσμο.

“Ο πρόεδρος του εμπορικού δικαστηρίου του Παρισιού έκρινε ότι το μέτρο για τον αποκλεισμό των ισραηλινών εταιρειών από το Eurosatory αποτελεί διάκριση”, έγραψε στο Twitter ένας από τους δικηγόρους, ο Πατρίκ Κλουγκμάν.

 

Η γαλλική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση στα τέλη Μαΐου ως αντίδραση στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, δημιουργώντας διπλωματική διαμάχη με την ισραηλινή κυβέρνηση. Το Εμπορικό Επιμελητήριο Γαλλίας-Ισραήλ κατέθεσε καταγγελία στο Εμπορικό Δικαστήριο του Παρισιού.

Δεν είναι σαφές αν η απόφαση θα επιτρέψει στις ισραηλινές εταιρείες να συμμετάσχουν, καθώς η έκθεση όπλων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα διαφορετικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η Coges, η διοργανώτρια εταιρεία του Eurosatory, έπρεπε να απαγορεύσει όχι μόνο στις ισραηλινές εταιρείες αλλά και στους ισραηλινούς αξιωματούχους και μεσάζοντες να εισέλθουν στην έκθεση όπλων. Η Coges -που υποστηρίζεται από το γαλλικό υπουργείο ενόπλων δυνάμεων- ασκεί έφεση κατά της απόφασης.

Αντιδρώντας στην αρχική γαλλική απόφαση για την απαγόρευση των ισραηλινών εταιρειών, ο αντιδήμαρχος της Ιερουσαλήμ Ariel King ζήτησε από τις υπηρεσίες καθαριότητας να σταματήσουν να συλλέγουν τα σκουπίδια από το γαλλικό προξενείο.

Το γαλλικό υπουργείο ενόπλων δυνάμεων και η Coges δεν έκαναν κανένα σχόλιο.

Διαβάστε επίσης:

Σαουδική Αραβία – Μέκκα: Πάνω από 550 νεκροί λόγω καύσωνα στο ετήσιο προσκύνημα

«Μεγάλη ευημερία» στις σχέσεις Βόρειας Κορέας – Ρωσίας βλέπει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Προκεχωρημένα φυλάκια του Πούτιν στην Ευρώπη -Μπούμερανγκ γύρισε η αντιρωσική στάση κομμάτων στον πόλεμο της Ουκρανίας

Πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών στην πρωτεύουσα του Τσαντ: Απανωτές εκρήξεις – «Σαν να μας βομβάρδιζαν»

Νόαμ Τσόμσκι: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο -Διαψεύστηκαν οι φήμες περί θανάτου του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter