Στο συμπέρασμα πως αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας, η οποία πέθανε την περασμένη εβδομάδα από δηλητηρίαση στο Île-de-France, καθώς έφαγε κονσέρβα σαρδέλας σε εστιατόριο του Μπορντό της Γαλλίας, είναι ασφυξία πιθανώς λόγω δηλητηρίασης από βοτουλικό οξύ, κατέληξε η προκαταρκτική έκθεση στη σορό της άτυχης γυναίκας.
Όπως αναφέρει το bfmtv οι τοξικολογικές αναλύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν οριστικά αυτή την ανάλυση, σύμφωνα και πάλι με την ίδια πηγή.
Ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα
Σημειώνεται ότι μετά το τραγικό γεγονός η εισαγγελία του Μπορντό αποφάσισε να κινήσει προκαταρκτική έρευνα την Παρασκευή για κατηγορίες για ακούσιο τραυματισμό, ακούσια ανθρωποκτονία, διάθεση στην αγορά τροφίμων επιβλαβών για την υγεία και πώληση διεφθαρμένων ή τοξικών τροφίμων.
Η έρευνα ανατέθηκε από κοινού στη δικαστική αστυνομία της Gironde, στο Κεντρικό Γραφείο για την καταπολέμηση των επιθέσεων στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία (OCLAESP) και στην Υπουργική Διεύθυνση για την Προστασία του Πληθυσμού (DDPP).
Σύμφωνα με μια τελευταία αναφορά από την Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας Nouvelle-Aquitaine την Παρασκευή ,15 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Γαλλία μετά από φαγητό σε αυτό το εστιατόριο. Μεταξύ αυτών, 11 νοσηλεύτηκαν, εκ των οποίων οι οκτώ στη Γαλλία. Έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπορντό.
Οι πληγέντες είναι επτά διαφορετικών εθνικοτήτων: Αμερικανοί, Καναδοί, Γάλλοι, Ιρλανδοί, Έλληνες και Άγγλοι.
Διαβάστε σχετικά: Γαλλία: Πέθανε από αλλαντίαση 32χρονη Ελληνίδα ύστερα από γεύμα σε wine bar – 12 άνθρωποι στο νοσοκομείο