«Γαλάζια κέρατα» και «κόκκινα τριαντάφυλλα»

Τον Φεβρουάριο του 1856 ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων Κοντομίχαλος αφόρισε τον σατιρικό ποιητή και πεζογράφο Ανδρέα Λασκαράτο επειδή λόγω του βιβλίου του «Τα μυστήρια της Κεφαλονιάς» ο συγγραφέας κρίθηκε ένοχος για χλευασμό των χριστιανικών τελετών και παραδόσεων.

Λίγες ημέρες μετά τον αφορισμό του ο Ανδρ. Λασκαράτος έλαβε από κάποιον γείτονά του ένα δέμα το οποίο περιείχε κέρατα γίδας (ξεκάθαρος ο συμβολισμός) μαζί με ένα σημείωμα: «Να πας στην Κόλαση».

Ο Ανδρ. Λασκαράτος αφού κράτησε για ένα φίλεμα το παιδί που μετέφερε το δέμα, κατέβηκε στον κήπο του, έφτιαξε μια ωραία ανθοδέσμη με κόκκινα τριαντάφυλλα και την έστειλε (με το μικρό αγόρι) στον γείτονά του μαζί με ένα δικό του σημείωμα που έγραφε: «Ο,τι έχει ο καθένας δίνει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (ο αμετροεπής αγωγός των πιο αναξιόπιστων και συνάμα γελοίων –χωρίς την παραμικρή λογική επάρκεια– επιχειρημάτων, ο επίσημος εκφραστής της επικοινωνιακής μονταζιέρας και της πολιτικής κυβίστησης) χρησιμοποιεί κατά ριπάς χαρακτηρισμούς όπως «λαϊκισμός», «τοξικότητα», «εμπάθεια», «φανατισμός», «ρυπαρά δίκτυα» και πλείστα όσα άλλα κακολογικά στοιχεία, στοχεύοντας –με δυσώδη τρόπο– ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Προσπαθεί ο άμοιρος να μας πείσει ότι τα «γαλάζια κέρατα» είναι πολιτικός πολιτισμός μες στο πλαίσιο της υγιούς πολιτικής αντιπαράθεσης ενώ η ανθοδέσμη με τα «κόκκινα τριαντάφυλλα» είναι ακραίος λαϊκισμός και τοξική συμπεριφορά που προσβάλλει τον δημόσιο βίο.

Για τα «γαλάζια κέρατα» των παρακολουθήσεων –που προκαλούν δημοκρατική εκτροπή και συνταγματική παραβίαση– ευθύνονται η ανθοδέσμη με τα «κόκκινα τριαντάφυλλα» που δείχνει ως αποκλειστικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό και ευθύνονται τα «ρυπαρά δίκτυα» που δρουν ανεξέλεγκτα, αν όχι καθοδηγούμενα από τον Αλέξη Τσίπρα.

Για τα «γαλάζια κέρατα» της αισχροκέρδειας και της φτωχοποίησης ευθύνεται η ανθοδέσμη με τα «κόκκινα τριαντάφυλλα» που παραπέμπει στον φιλοπουτινισμό, ο οποίος είναι η μήτρα όλων των δεινών, παρά το «παγκόσμιο οικονομικό θαύμα» που (κατ’ έτος) πετυχαίνει η κυβέρνηση.

Μπορεί στα «γαλάζια κέρατα» της πατριωτικής τυμβωρυχίας που κούναγε (με αθλιότητα) η Αννα Καραμανλή να μην απάντησε ως όφειλε με «κόκκινα τριαντάφυλλα» ο Γιώργος Βαρεμένος, αλλά ο –εθισμένος στην πατριδοκαπηλία– κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακάλυψε ότι η τοξικότητα προέρχεται από την αντίδραση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Το πολιτικό σκηνικό έχει γίνει πάρα πολύ τοξικό, όχι με δική μας επιλογή. Η εικόνα μιλά από μόνη της. Η κ. Καραμανλή εξέφρασε μια άποψη και ο συνομιλητής της, επειδή δεν του αρέσει η άποψη, επειδή ερεθίστηκε λίγο παραπάνω, της αρπάζει τη φωτογραφία και την πετάει κάτω».