Γαλάζια ηθική: Ο Μητσοτάκης συναντάται με τον… αποπεμφθέντα Μπρατάκο για να του δώσει το χρίσμα του ΕΒΕΑ

Γαλάζια ηθική: Ο Μητσοτάκης συναντάται με τον… αποπεμφθέντα Μπρατάκο για να του δώσει το χρίσμα του ΕΒΕΑ

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει χρόνο να δει τους εμπόρους, τους επαγγελματίες και τους φορείς των επιχειρήσεων που έχουν ανέβει στα κάγκελα με την κυβερνητική πολιτική με αιχμή του δόρατος και τις «επιστροφές» των επιδοτήσεων στο ρεύμα, έχει τον άπλετο χρόνο να συναντήσει τον Γιάννη Μπρατάκο για να τον χρίσει και επισήμως νέο υποψήφιο του ΕΒΕΑ

Για την ιστορία, ο κ. Μπρατάκος ήταν πρόεδρος του ΕΒΕΑ από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως την ανάληψη των καθηκόντων του, ως Γενικός Γραμματέας στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και Αντιπρόεδρός του από το 2017 έως το 2021.

Ο ίδιος διετέλεσε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και διευθυντής της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού από τις 2 Σεπτεμβρίου 2022 έως τις 28 Μαρτίου 2024, όταν και παραιτήθηκε μαζί με τον Σταύρο Παπασταύρου μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον εκδότη της εφημερίδας των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ» και του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Διαβάστε επίσης: Εξέλιξη βόμβα: Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου – «Η συνάντηση έστειλε το λάθος μήνυμα»

Ο ίδιος υπήρξε Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας από τις 24 Ιουλίου 2019 ως τις 10 Ιανουαρίου 2023.

Και τώρα επιστρέφει στην παλαιά του δραστηριότητα

Για την ιστορία το ΕΒΕΑ έκανε τελευταίες εκλογές το 2017 και έκτοτε τις αναβάλει περιμένοντας ίσως τον κ. Μπρατάκο να επιστρέψει.

Αλλά τώρα θα βρει και άλλον υποψήφιο για την προεδρία του ΕΒΕΑ τον επίσης γαλάζιο επιχειρηματία Νίκο Σοφιανό, επίσης «γέννημα θρέμμα της Νέας Δημοκρατία», όπως ο Μπρατάκος, που, γνωστοποίησε επίσημα ότι κατεβάζει ψηφοδέλτιο, με το προκλητικό μήνυμα «Το ΕΒΕΑ στα μέλη του».

Άγνωστο αν ο πρωθυπουργός συναντήσει και τον κ. Σοφιανό ή απλά δίνει το χρίσμα στον κ. Μπρατάκο…

Αυτά όμως δεν εχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με την ηθική!

Ο ίδιος ο Μπρατάκος γράφει: «Είχα την ευκαιρία να του παρουσιάσω τις βασικές αρχές και τις προτεραιότητες του συνδυασμού τον οποίο εκπροσωπώ για την περαιτέρω εξέλιξη του ΕΒΕΑ, έτσι ώστε να συνεισφέρει ακόμα περισσότερο στη δημιουργία μιας πιο ισχυρής και ανθεκτικής οικονομίας. Για να κάνουμε μαζί το Άλμα Μπροστά στις νέες ευκαιρίες που ανοίγονται!»

Όλα αυτά μια χαρά τα ξέρει ο πρωθυπουργός! Υποτίθεται ωστόσο πως ο πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών δεν είναι πολιτικό πρόσωπο και υπηρετεί τα συμφέροντα του κλάδου και όχι της κυβέρνησης ή του πρωθυπουργού…

Διαβάστε επίσης:

Πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Ο Δένδιας υπονομεύει τις συνομιλίες Μητσοτάκη – Ερντογάν»

Προκλητικό σχόλιο του Κάιλ Γκας σε συναυλία: «Μην αστοχήσετε στον Τραμπ την επόμενη φορά» (Video)

Μέτρα – «ασπιρίνες» από τον Μητσοτάκη για την ενεργειακή ακρίβεια ενώ οι τιμές καλπάζουν

Καιρός: «Καμίνι» η χώρα για 48 ώρες – Θα φτάσει τους 43 βαθμούς το θερμόμετρο

Παράνομο εξεταστήριο στο προεδρικό γραφείο του Εξαδάκτυλου – Ο εκλεκτός του Μητσοτάκη καταπατά νομιμότητα, ηθική και ιατρική δεοντολογία

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: «Τα οικονομικά μας ήταν πάντα διάφανα» – Επανεξετάζονται όλα τα έξοδα

«Έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ από το 2013» – Τι έλεγε η Φώφη Γενημματά για την Άννα Διαμαντοπούλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter