G20: «Πυρά» Τζόνσον κατά Ιταλίας και Αυστραλίας για τη χρήση άνθρακα

G20: «Πυρά» Τζόνσον κατά Ιταλίας και Αυστραλίας για τη χρήση άνθρακα

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε σήμερα τον ιταλό ομόλογό του Μάριο Ντράγκι να δεσμευτεί για μεγαλύτερη χρηματοδότηση της κλιματικής μετάβασης ώστε να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να υιοθετήσουν πράσινη τεχνολογία, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Σε συνάντησή τους στο περιθώριο της συνόδου της G20 στη Ρώμη, που πραγματοποιείται υπό την φιλοξενία του Μάριο Ντράγκι, ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε: “Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη σπουδαιότητα της εξάλειψης της χρήσης του άνθρακα ώστε να διατηρηθεί ζωντανός ο στόχος του 1,5 βαθμού Κελσίου (Σ.τ.Σ: δηλαδή, να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου)”.

“Ο πρωθυπουργός προέτρεψε τον ιταλό ομόλογό του, Μάριο Ντράγκι, να δεσμευτεί για μεγαλύτερη χρηματοδότηση για το κλίμα ώστε να βοηθηθούν οι αναπτυσσόμενες χώρες να αναπτυχθούν με έναν τρόπο καθαρό και βιώσιμο”.

Ντράγκι: Πολυμερής συνεργασία η καλύτερη απάντηση

Στην ανάγκη διεθνούς συνεργασίας για την επίλυση των μεγαλύτερων προβλημάτων του πλανήτη, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι κατά την παρέμβασή του στην σύνοδο της G20 η οποία διεξάγεται στην Ρώμη.

“Η πολυμερής συνεργασία είναι η καλύτερη απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Σε μεγάλο βαθμό είναι και η μόνη λύση. Αρχίζοντας από την πανδημία και φτάνοντας μέχρι μια δίκαιη και σωστή φορολόγηση. Όλα αυτά δεν μπορούμε να τα πετύχουμε μόνοι, δεν πρόκειται για εφικτή επιλογή”, τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός. Ζήτησε παράλληλα “να γίνει κάθε τι δυνατό, για να ξεπεραστούν οι διαφορές με επιστροφή στο πνεύμα που οδήγησε στην δημιουργία της G20.

O Mάριο Ντράγκι υπογράμμισε ότι παρά την επιτυχία των εκστρατειών εμβολιασμού η πανδημία κορωνοϊού δεν τελείωσε και ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην διανομή των εμβολίων. “Στις χώρες με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, πάνω από το 70% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση. Στις φτωχές χώρες το ποσοστό αυτό πέφτει κατακόρυφα στο 3%”, είπε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος να εμβολιαστεί, κατά της covid 19 το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το τέλος του έτους και έθεσε ως επόμενο, αναγκαίο στόχο να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού του πλανήτη μέχρι τα μέσα του 2022.

Πιέσεις Βρετανίας και κατά Αυστραλίας

Η Βρετανία επιθυμεί μεγαλύτερη δέσμευση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής από την πλευρά της Αυστραλίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον εντείνοντας την πίεση σε πολλές χώρες πριν από την διεξαγωγή της συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα (COP26) την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η Αυστραλία έχει δεσμευτεί για την επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών άνθρακα, αλλά η Βρετανία εκτιμά ότι η Καμπέρα μπορεί να κάνει περισσότερα ως προς τον άνθρακα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter