Φυλακές Κορυδαλλού: Πώς προσπάθησε να αποδράσει ο κρατούμενος – Οι δύο κλειστές σκοπιές και το εξώδικο στον Χρυσοχοΐδη

Φυλακές Κορυδαλλού: Πώς προσπάθησε να αποδράσει ο κρατούμενος – Οι δύο κλειστές σκοπιές και το εξώδικο στον Χρυσοχοΐδη

Δύο κλειστές σκοπιές φαίνεται ότι εκμεταλλεύθηκε ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού που αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να αποδράσει.

Δείτε επίσης: Φυλακές Κορυδαλλού: Λήξη συναγερμού μετά την περιπετειώδη απόπειρα απόδρασης κρατούμενου

Πρόκειται για δύο σκοπιές κοντά στη Β΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού οι οποίες ήταν κλειστές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, το προσωπικό των φυλακών δεν επαρκεί. Μάλιστα στις αρχές Απριλίου το Σωματείο της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης είχε αποστείλει εξώδικο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με το οποίο τον προειδοποιούσε για πιθανές αποδράσεις κρατουμένων, επειδή οι εξωτερικοί φρουροί έχουν επιφορτιστεί και με τις μεταγωγές κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής. Ωστόσο οι εκκλήσεις των φρουρών ουδέποτε εισακούστηκαν από την πολιτική ηγεσία.

Το χρονικό της απόπειρας

Η απόπειρα απόδρασης του κρατουμένου έγινε γύρω στις 15:30 το μεσημέρι. Ο κρατούμενος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι δύο σκοπιές ήταν κλειστές και πήδηξε από το προαύλιο της Β΄ πτέρυγας των φυλακών όπου κρατείτο, στην αποκαλούμενη και ως «νεκρή ζώνη» κατευθυνόμενος προς τις πτέρυγες 1Α και 2Α. Ωστόσο έγινε αντιληπτός από φρουρό των φυλακών Κορυδαλλού που εκείνη την ώρα εκτελούσε υπηρεσία. Ο φρουρός προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, ενώ ενημερώθηκε κα η διεύθυνση των φυλακών.

Ο κρατούμενος κατάφερε τελικά να ανέβει στην ταράτσα του ΚΕΘΕΑ, που βρίσκεται κοντά στην οδό Σολωμού δίπλα στην πύλη των δικαστικών φυλακών. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εξωτερικοί φρουροί της φυλακής, όπως και η διευθύντρια των φυλακών, μαζί με ειδικούς διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. Οι τελευταίοι προσπάθησαν να πείσουν τον κρατούμενο να παραδοθεί και να επιστρέψει στο κελί του. Όπως και έγινε, με αποτέλεσμα η απόπειρα απόδρασης να έχει αίσιο τέλος.

Το εξώδικό σε Χρυσοχοΐδη

Το κλίμα πάντως στο εσωτερικό των φυλακών Κορυδαλλού δεν είναι και το καλύτερο. Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr το προσωπικό της φυλακής Κορυδαλλού δεν επαρκεί, ενώ οι εξωτερικοί φρουροί έχουν επιφορτιστεί τους τελευταίους μήνες και με επιπλέον καθήκοντα.

Για παράδειγμα υπάρχουν βράδια που απασχολούνται μόλις 8 εξωτερικοί φρουροί για 18 σκοπιές με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να μένουν κλειστές. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς τα ζητήματα ασφάλειας που γεννώνται στις φυλακές, τα οποία μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να συγκινούν την πολιτική ηγεσία η οποία είναι ενήμερη εδώ και μήνες.

Ήταν αρχές Απριλίου όταν το Σωματείο της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης απέστειλε εξώδικο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού «κρούοντας» τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές αποδράσεις κρατουμένων.

Δείτε επίσης: Φυλακές Κορυδαλλού: Λήξη συναγερμού μετά την περιπετειώδη απόπειρα απόδρασης κρατούμενου

Πιο αναλυτικά το Σωματείο απέστειλε εξώδικο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλο, τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, τη γενική γραμματεία αντιεγκληματικής Πολιτικής και το Διοικητή της Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως ανέφεραν σε αυτό, τελευταίο καιρό έχουν επιφορτιστεί «με πρόσθετα καθήκοντα όπως αυτό τον τακτικών και έκτακτων μεταγωγών ασθενών κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της αττικής λόγω αδυναμίας της (ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α)».

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι μεταγωγές αυτές, «δεν πραγματοποιούνται με ασφάλεια λόγω έλλειψης οχημάτων», ενώ «δεν υπάρχει η απαραίτητη δύναμη στο ΤΕΦΣΚ Κορυδαλλού λόγω τρομερής υποστελέχωσης». Επίσης σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν , «η επιχειρησιακή ικανότητα του προσωπικού έχει μειωθεί λόγω ηλικιακής γήρανσης του, διότι η πλειονότητα των Εξωτερικών

«Σημειωτέον ότι δεν τηρούνται όλοι οι κανόνες διεξαγωγής ασφαλών Μεταγωγών με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των μελών του σωματείου μας, αλλά και των πολιτών» επισήμαιναν χαρακτηριστικά, ενώ τόνιζαν δηκτικά πως «η οργάνωση και εκτέλεση των μεταγωγών κρατουμένων θυμίζει οργάνωση σταθμαρχείου Τεμπών δηλαδή πάμε και όπου βγει».

Διαβάστε επίσης:

Ύμνοι εκδότη «Δημοκρατίας» για Καραμανλή – Πριονοκορδέλα για Σαμαρά

Λευτέρης Αυγενάκης: Η επίθεση στον υπάλληλο και οι δικαιολογίες που δεν πείθουν – Διεγράφη αλλά κρατάει την έδρα

Επιστολή ΟΣΕΥΠΕ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου – Ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την επίθεση Αυγενάκη σε εργαζόμενο

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter