Σε ύφεση βρίσκεται αργά το βράδυ της Παρασκευής η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε ανενεργό χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, στην περιοχή της Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕΚΕ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Α.Μ.Θ.), πυροσβεστικές δυνάμεις απ’ όλη την Περιφέρεια, με επικεφαλής τον διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Α.Μ.Θ. αρχιπύραρχο Ναθαναήλ Ρήγα και παρουσία του διοικητή της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης Αντιπύραρχο Κώστα Κούκουρα,, εξακολουθούν να καταβάλουν προσπάθειες οριοθέτησης της φωτιάς.
Συνολικά 14 υδροφόρα οχήματα, 11 βοηθητικά, 38 άτομα στα οχήματα και 35 στα πεζοπόρα τμήματα, θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας «ώστε αύριο που αναμένονται άνεμοι έντασης 5-6 μποφόρ να μην υπάρχει ούτε μία ενεργή σπίθα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης. Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και τρία μηχανήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ αναμένονται και δύο μηχανήματα του στρατού τα οποία εργάζονται για τη διάνοιξη των σωρών ώστε να είναι εφικτή η δημιουργία περιμετρικών εγκαταστάσεων με πυροσβεστικά οχήματα μέχρι και το τελευταίο σημείο της πυρκαγιάς.
Ο προϊστάμενος του ΠΕΚΕ Α.Μ.Θ. σημειώνει πως το έργο της κατάσβεσης δυσχέρανε το ανάγλυφο της περιοχής, η ύπαρξη ελαιώνων στους οποίους υπήρχε βιομάζα από κομμένα κλαδιά στα οποία εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα η φωτιά που ξεκίνησε από τα απορρίμματα, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν σήμερα στην Αλεξανδρούπολη όπου ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν στο 4.
Για την κατάσβεση της φωτιάς ζητήθηκε και η συνδρομή δύο PZL (Πετζετέλ) και ενός Καναντέρ με το δεύτερο να μην προλαβαίνει να κάνει ρίψεις λόγω νύχτας, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που εδώ και πέντε ημέρες βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης όπου και θα παραμείνει έως το τέλος της αντιπυρικής περιόδου. Σημειώνεται πως η δηλωθείσα από το ελικόπτερο βλάβη, κατά τη διάρκεια των ρίψεων, αποκαταστάθηκε γρήγορα και επανήλθε σε επιχειρησιακή λειτουργία.