Φτώχεια παντού

Φτώχεια παντού
¸

Οσο εξελίσσεται η δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη τόσο το μέλλον διαγράφεται ακόμη πιο μαύρο για την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών.

Και κύρια αιτία είναι η χωρίς φρένο συνεχής αύξηση των τιμών των τροφίμων και του ρεύματος όπου η Ελλάδα για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται πρωταθλήτρια.

Είναι χαρακτηριστική η αντίθετη πορεία της σχέσης πληθωρισμού και πληθωρισμού τροφίμων σε Ευρωζώνη και Ελλάδα που αποδεικνύει την αχαλίνωτη αισχροκέρδεια με τις ευλογίες της κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τον Ιούνιο ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε στο 5,5% στην Ευρωζώνη με τον πληθωρισμό των τροφίμων, των αλκοολούχων και του καπνού να είναι υπερδιπλάσιος στο 11,8% με τη διαφορά να καταγράφεται στις 6,3 μονάδες.

Αντίθετα στην Ελλάδα ο μεν ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,8%, ενώ αυτός των τροφίμων διαμορφώθηκε στο 12,2% με τη μεταξύ τους διαφορά να διαμορφώνεται στις 10,4 μονάδες, διπλάσια σχεδόν από της Ευρωζώνης, με την κύρια αιτία να εντοπίζεται στη μειωμένη ζήτηση εξαιτίας της φτωχοποίησης του πληθυσμού.

Το παραμύθι της κυβέρνησης Μητσοτάκη που μέσω των καλοπληρωμένων Μέσων Ενημέρωσης προπαγανδίζεται για ρυθμούς ισχυρής ανάπτυξης μπορεί να καταγράφεται στις μελέτες διαφόρων οίκων αλλά δεν το βλέπει η κοινωνία πουθενά. Ακόμη και στις κατ΄ όνομα «λαϊκές αγορές» οι τιμές των προϊόντων είναι απαγορευτικές για τις μέσες ελληνικές οικογένειες.

Όταν λοιπόν είναι δεδομένο ότι τα ελληνικά νοικοκυριά δαπανούν το μεγαλύτερο ποσοστό των εισοδημάτων τους στα τρόφιμα των οποίων ο μέσος όρος είναι μικρότερος του 50% των ευρωπαϊκών (€33.500 ο μέσος ετήσιος μισθός στην ΕΕ το 2022, €15.800 ο αντίστοιχος στην Ελλάδα) χωρίς να διαφαίνεται καμία ουσιαστική προσπάθεια από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αμβλυνθεί η διαφορά είναι προδιαγεγραμμένη η επιταχυνόμενη φτωχοποίηση της κοινωνίας.

Γιατί τα διάφορα κατασκευασμένα δημοσιεύματα ότι έρχεται αύξηση έως και 30% των μισθών στο ιδιωτικό τομέα λόγω ξεπαγώματος των τριετιών μόνο θυμηδία προκαλούν.

Και ο φόβος για επιβίωση εξαπλώνεται σε όλο και μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού, κάτι βέβαια που επιδιώκει διακαώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter