Φτιάξτε τα νόστιμα και εύκολα πασχαλινά κουλουράκια – Βήμα βήμα η συνταγή

Φτιάξτε τα νόστιμα και εύκολα πασχαλινά κουλουράκια – Βήμα βήμα η συνταγή

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τον εορτασμό της μεγαλύτερης γιορτής της ορθοδοξίας και σε κάθε σπίτι αυτές τις μέρες το έθιμο των ημερών «επιβάλλει» κόκκινα αυγά, αφράτα τσουρέκια και πασχαλινά κουλουράκια.

Ο Άκης Πετρεζίκης μοιράζεται τη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλουράκια σε ένα βίντεο όπου βήμα βήμα μας εξηγεί τί ακριβώς πρέπει να κάνουμε.

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:

  • 300 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 γρ. μαστίχα, προαιρετικά
  • 7 γρ. μαχλέπι, προαιρετικά
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 100 γρ. γάλα, 3,5%
  • 900 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Αν θέλουμε για περισσότερο άρωμα χτυπάμε σε ένα γουδί 1 κ.σ. ζάχαρη με τη μαστίχα για να σπάσει και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σταδιακά προσθέτουμε τον χυμό, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας, τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα, 3-4 κ.σ. από το αλεύρι και αλάτι.
  • Προαιρετικά προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι.
  • Χτυπάμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  • Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα της αρεσκείας μας υπολογίζοντας 30 γρ. ζύμη για το κάθε κουλουράκι.
  • Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.
  • Ψήνουμε το κάθε ταψί ξεχωριστά για 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Documento Newsletter