Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Βίαζε επί πέντε χρόνια την ανήλικη κόρη της φίλης του και τη φωτογράφιζε γυμνή

Σοκάρει η υπόθεση βιασμού ανήλικης στη Θεσσαλονίκη από τον 56χρονο φίλο της μητέρας της. Συγκεκριμένα, ο 56χρονος ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών, επί πέντε χρόνια κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της φίλης του και την φωτογράφιζε γυμνή.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, όταν, πριν από τρία χρόνια, η 25χρονη, σήμερα, κοπέλα παρακολουθώντας συνεδρίες με ψυχολόγο, βρήκε τη δύναμη να αποκαλύψει όσα βίωνε ως μαθήτρια δημοτικού στα χέρια του κατηγορούμενου. Οι επίδικες πράξεις, όπως κατήγγειλε στη συνέχεια με μήνυσή της, συνέβησαν κατ’ επανάληψη την περίοδο 2006 – 2010.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 56χρονος φυσιοθεραπευτής φαίνεται πως εκμεταλλευόταν τις φιλικές σχέσεις που διατηρούσε με την μητέρα της καταγγέλλουσας και τη φιλοξενία που απολάμβανε κατά περιόδους από εκείνη.

Οι δικαστές, τακτικοί και ένορκοι, τον έκριναν ομόφωνα ένοχο για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου, καθώς επίσης, κατά πλειοψηφία, για πορνογραφία ανηλίκου, με την αναγνώριση ελαφρυντικού (πρότερου σύννομου βίου), ενώ αποφάσισαν η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής, με αποτέλεσμα ο 56χρονος να παραμείνει στις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείται από πέρυσι τον Μάιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά την καταγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να απέστειλε ένα βίντεο στην παθούσα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, με το οποίο ομολογούσε τις πράξεις του, ζητώντας παράλληλα συγχώρεση για το κακό που της προκάλεσε. Το επίμαχο βίντεο – μάλιστα – προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της πολυήμερης ακροαματικής διαδικασίας, με την υπεράσπιση πάντως να αμφισβητεί ότι το περιεχόμενό του αναφερόταν στις επίδικες πράξεις και τηρώντας γενικά αρνητική στάση απέναντι στο κατηγορητήριο.

Την ώρα της απολογίας του, ο 56χρονος επέλεξε να μην μεταχθεί στο δικαστήριο, παρότι σε όλες τις προηγούμενες δικασίμους είχε φυσική παρουσία στην αίθουσα. Η δικαστική διερεύνηση, να σημειωθεί, τέλος, ξεκίνησε με ευρωπαϊκή εντολή έρευνας, καθώς εκείνο το διάστημα ο καταδικασθείς ζούσε στη Γερμανία.

Διαβάστε επίσης:

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για τον κορονοϊό: Εξακολουθεί να προκαλεί 1.700 θανάτους την εβδομάδα

Καύσωνας διαρκείας: Χτυπά «42άρι» ο υδράργυρος – Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» το Σαββατοκύριακο (LIVE)

Βάσεις 2024: Πτώση σε Πολυτεχνικές, Νομικές Σχολές και το «θολό» πεδίο – Οι νέες εκτιμήσεις (Video)

Κύκλωμα εκβιαστών: Συναντήσεις σε τουαλέτες καταστημάτων και χρήματα σε εφημερίδες έως… τάπερ – Νέες αποκαλύψεις (Video)

Μπάιντεν: Επιμένει παρά τις νέες γκάφες και τις πιέσεις να παραιτηθεί – «Δεν αποσύρομαι, θα τελειώσω τη δουλειά» (Video)

Εισάγουμε σωρηδόν νωπά προϊόντα… που παράγουμε – Μεγάλη η αύξηση σε όγκο και αξία στις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών

Καιρός: Καύσωνας διαρκείας με 40άρια για τουλάχιστον 10 μέρες – Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» (live)

Φόβος και παράνοια με Μητσοτάκη

Χωρίς ενεργά μέτωπα οι φωτιές σε Κορινθία, Ξάνθη και Ηλεία – Μάχες των πυροσβεστών με τις διάσπαρτες εστίες

Ερυθρά Θάλασσα: Εμπορικό πλοίο ανέφερε εκρήξεις δυτικά από τη Μόχα της Υεμένης

Ετικέτες