Φρίκη στα Ιωάννινα: Ιερέας βίαζε επί επτά χρόνια 14χρονο κορίτσι

Φρίκη στα Ιωάννινα: Ιερέας βίαζε επί επτά χρόνια 14χρονο κορίτσι

Σε κάθειρξη εννέα ετών καταδικάστηκε ένας 72χρονος ιερέας, ο οποίος βίαζε ένα 14χρονο κορίτσι επί επτά συνεχόμενα έτη.

Όπως αναφέρει το voria.gr την απόφαση έλαβε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων, με την υπόθεση να φτάνει στις διωκτικές αρχές μετά από καταγγελία του θείου του κοριτσιού το 2015.

Τότε το παιδί ήταν 14 ετών, ενώ νωρίτερα ο νονός είχε αντιληφθεί κάτι περίεργο με τον ιερέα, ο οποίος πήγαινε συχνά στο σπίτι της οικογένειας, σε ένα μικρό χωριό της Άρτας. Αμφότεροι ανέφεραν στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο όσα αντιλήφθηκαν και με αυτόν τον τρόπο ανατράπηκε η απαλλακτική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πρέβεζας.

Η κοπέλα, πλέον έχει ενηλικιωθεί, επιβεβαίωσε τις καταθέσεις που είχε δώσει παρουσία παιδοψυχολόγου στο στάδιο της ανάκρισης.

Η ίδια ήταν θύμα βιασμού από το 2008 μέχρι το 2015 από τον ιερέα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ευάλωτη θέση της οικογένειας, φέρνοντας τρόφιμα στο σπίτι, έχοντας όμως στόχο να εκμεταλλευτεί σεξουαλικά την ανήλικη. Μάλιστα, την απομόνωνε και την κακοποιούσε, είτε στο σπίτι της, είτε σε μια περιοχή κοντά στο ποτάμι του χωριού, ακόμα και μέσα σε μια κλειστή εκκλησία που λειτουργούσε συγκεκριμένες περιόδους.

Ο 72χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, αναφέροντας ότι πρόκειται για σκευωρία σε βάρος του, ενώ υποστηρίζει ότι έχει στοχοποιηθεί, χωρίς να εξηγεί ποιο θα μπορούσε να είναι το κίνητρο. Η υπόθεση αρχικά εκδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πρέβεζας που κατά πλειοψηφία απάλλαξε τον ιερέα λόγω αμφιβολιών. Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση, η υπόθεση όμως δεν εξετάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στην ουσία της, καθώς το δικαστήριο έκρινε εντελώς αναιτιολόγητη την έφεση του εισαγγελέα. Ωστόσο ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο και η υπόθεση επανήρθε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, από το οποίο κρίθηκε στην ουσία και ο 72χρονος ιερέας καταδικάστηκε ομόφωνα και με σύμφωνη πρόταση εισαγγελέα.

Το Κακουργιοδικείο αποφάσισε ο 72χρονος ιερέας να εκτίσει την ποινή εννέα ετών κάθειρξης στο σπίτι του.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα 2025: Ξεκινάει το εορταστικό ωράριο – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Εύβοια: Νέες αποκαλύψεις – Η οικογενειακή διαμάχη που οδήγησε στο έγκλημα (Video)

Bloomberg: Οι πιέσεις από συμμάχους για τους δασμούς Τραμπ και το παρασκήνιο της «ανακωχής»

Άγιος Δομίνικος: Ο Ρούμπι Πέρες, είδωλο της μουσικής μερέγκε, μεταξύ των νεκρών του νυχτερινού κέντρου (Video)

Ο Τραμπ «φροντίζει τα όμορφα μαλλιά του» και υπόγραψε διάταγμα και για την πίεση του νερού στα ντους (Video)

Aνάσα στις αγορές μετά την «ανακωχή» Τραμπ – Τα αντίποινα Κίνας και ΕΕ στους δασμούς των ΗΠΑ

Ετικέτες

Documento Newsletter