Φρίκη για το ελληνικό Αμπού Γκράιμπ – Αυτό είναι το «τυφλό» δωμάτιο του αμαρτωλού ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

Πριν από ένα χρόνο η δημοσιογραφική ομάδα του Documento είχε αποκαλύψει τον βίαιο θάνατο του 30χρονου Σαϊμίρ Μάμο στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα. Την ίδια ακριβώς βραδιά της φερόμενης αυτοκτονίας του Σαϊμίρ Μάμο ακόμη μια κρατούμενη είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει καταναλώνοντας χάπια.

Την περασμένη Πέμπτη η κοινή γνώμη συγκλονίστηκε από το φωτογραφικό υλικό που αποκαλύψαμε με το άγρια κακοποιημένο σώμα του 38άχρονου Μοχάμεντ Καμράν, ο οποίος πέθανε… αιφνιδίως ύστερα από τρεις ημέρες κράτησης πάλι μέσα στον προσωρινό χώρο κράτησης του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα.

Δείτε επίσης: To εγκληματικό modus operandi στο αμαρτωλό ΑΤ

Στην «Ελλάδα 2.0», λοιπόν, η ωμή πραγματικότητα είναι ότι άνθρωποι μπαίνουν σε αστυνομικά τμήματα όρθιοι και βγαίνουν νεκροί. Οσο κι αν η ΕΛΑΣ προσπαθεί να την ντύσει με αθωωτικές για την ίδια λεπτομέρειες μέσω ανακοινώσεων που έρχονται κατόπιν εορτής. Μόνο και μόνο επειδή η δημοσιογραφική έρευνα έτυχε να φέρει στο φως αποτρόπαιες συνθήκες και θανάτους (από δόλο ή αμέλεια, οφείλει να το βρει η Δικαιοσύνη) μέσα στα κρατητήρια των ΑΤ της χώρας.

 

Δύο νεκροί στον ίδιο χώρο

Για τη φερόμενη ως αυτοκτονία του Σαϊμίρ Μάμο τον Αύγουστο του 2023 η προκαταρκτική εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη! Για τον θάνατο του άγρια χτυπημένου Μοχάμεντ Καμράν στις 21 Σεπτέμβρη η έρευνα μόλις ξεκίνησε.

Δύο θάνατοι που παρότι συνέβησαν με μεγάλη χρονική διαφορά συνδέονται με μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια: τον χώρο όπου εντοπίστηκαν τα θύματα, τον χώρο προσωρινής κράτησης του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος συμπτωματικά και όλως περιέργως δεν διαθέτει κάμερες ασφαλείας.

Και η απουσία καμερών είναι αδιαμφισβήτητο δεδομένο. Το πιστοποιεί με κατάθεσή του ανακριτικός υπάλληλος του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα σε έκθεση αυτοψίας για τον θάνατο του Σαϊμίρ Μάμο. Εκεί αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο χώρος στερείται κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η απομακρυσμένη εποπτεία αυτού».

Η απουσία βιντεοληπτικού υλικού αποτελεί τη βολικότερη δικαιολογία για την ανυπαρξία δεδομένων σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των δύο αντρών. Σε κάθε περίπτωση η αμέλεια των αστυνομικών του συγκεκριμένου ΑΤ αποδεικνύεται από την ίδια την πραγματικότητα. Πώς είναι δυνατόν άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους έτσι απλά και μάλιστα σε χώρο απομακρυσμένο από τον βασικό χώρο κράτησης ενώ θα έπρεπε να είναι υπό την εποπτεία τους; Πολλώ δε μάλλον πόσο βολικό είναι το γεγονός ότι και οι δύο θάνατοι σημειώθηκαν σε τυφλό σημείο, με τη σημαντική λεπτομέρεια πως ο Μοχάμεντ Καμράν βρέθηκε νεκρός με μώλωπες και άλλα εμφανή σημάδια άγριου ξυλοδαρμού σε όλο του το κορμί, γεγονός που αφήνει εύλογες υπόνοιες για αστυνομική βία.

Στα χνάρια του ΑΤ Ομόνοιας

Μάλιστα και στις δύο υποθέσεις η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και δεν ανατέθηκε σε άλλη υπηρεσία ώστε να εξασφαλιστεί η αρχή της αμεροληψίας, γεγονός που προκαλεί επιπρόσθετες απορίες. Το αμαρτωλό καθώς φαίνεται ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα συναγωνίζεται επάξια το ακόλαστο ΑΤ Ομονοίας, για το οποίο έχουν αποκαλυφτεί τα μύρια όσα.

Οτι κάτι συμβαίνει στα κρατητήρια του ΑΤ είναι δεδομένο, το τι μένει να απαντηθεί. Δεν μπορεί άλλωστε να είναι τυχαίο ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα το ΕΚΑΒ κλήθηκε τρεις φορές για να περιθάλψει δύο διαφορετικούς Πακιστανούς κρατούμενους στο ίδιο τμήμα. Ο ένας ήταν ο 38άχρονος Μοχάμεντ που κατέληξε άγρια χτυπημένος στον προθάλαμο κρατήσεων στις 7.30 του περασμένου Σαββάτου. Τη δεύτερη φορά το ΕΚΑΒ κλήθηκε για… ρινορραγία.

Διαβάστε επίσης

Φρίκη για το ελληνικό Αμπού Γκράιμπ – Αυτό είναι το «τυφλό» δωμάτιο του αμαρτωλού ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

«Περιορισμένη» χερσαία εισβολή ανακοίνωσε το Ισραήλ – Eκρήξεις στη Βηρυτό, βομβάρδισαν καταυλισμούς προσφύγων στα σύνορα με τη Γάζα (Photos-Video)

Κυβερνητική «επίθεση αγάπης» στη «γαλάζια» ΚΟ – Υπουργικά «μασάζ» και τραπεζώματα για να εξευμενίσει τους «αντάρτες»

Μενδώνη, ελιά και Κώτσο βασιλιά

Στον αέρα η συναυλία για τα Τέμπη – Πλακιας: Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ

Σαλµάς έξω, Αυγενάκης µέσα;