«Φρένο» από το Μαξίμου σε ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά – Briefing Γεραπετρίτη σε γαλάζιους βουλευτές

«Φρένο» από το Μαξίμου σε ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά – Briefing Γεραπετρίτη σε γαλάζιους βουλευτές

Φουντώνει η εντός των «γαλάζιων» τειχών αμφισβήτηση των επιλογών Μητσοτάκη. Πέρα από τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, δεκάδες βουλευτές καταθέτουν ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου για σοβαρά ζητήματα (όπως τα κόκκινα δάνεια, ακρίβεια κ.α), ενώ όπως φαίνεται λαμβάνουν «προειδοποιήσεις» ώστε να μην προχωρήσουν αναλόγως και όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά.

Μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά από την Κύπρο που μίλησε για «μαγειρέματα» στο Κυπριακό και το Αιγαίο και το κλίμα υποχωρητικότητας που δημιουργείται για την κυβέρνηση, το Μαξίμου έδωσε γραμμή στον γραμματέα της ΚΟ Σταύρο Καλαφάτη να μεταφέρει στους γαλάζιους βουλευτές τη «αυστηρή διάθεση» του πρωθυπουργού να μη γίνουν ερωτήσεις για αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς είναι πολύ εύκολο να «δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις».

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ενέργειες από το Μαξίμου γίνονται λίγες ημέρες πριν την συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν (8/11) για την «πολιτική αναβάθμιση» στις συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ενημέρωση και τηλέφωνα από Γεραπετρίτη

Την στιγμή που η καχυποψία για τις κινήσεις του Μαξίμου, μεγαλώνει στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βγαίνει… μπροστά ώστε να γίνει αποτελεσματικά για την κυβέρνηση η σημερινή ενημέρωση στη Βουλή στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Ο στόχος του κ. Γεραπετρίτη είναι να σταθμίσει τις γαλάζιες αντιδράσεις και να μεταφέρει στον πρωθυπουργό το κλίμα που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Στη σημερινή ενημέρωση έχουν κληθεί οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και Δημήτρης Αβραμόπουλος και οι βουλευτές Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης, Τάσος Χατζηβασιλείου, Νικήτας Κακλαμάνης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Γιάννης Οικονόμου, Γιάννης Ανδριανός, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Κώστας Βλάσης, Διαμαντής Γκολιδάκης, Θανάσης Δαβάκης, Λάκης Βασιλειάδης, Τάσος Δημοσχάκης, Θανάσης Καββαδάς, Χρήστος Μπουκώρος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Μίλτος Χρυσομάλλης, Σταύρος Κελέτσης, Λευτέρης Κτιστάκις, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Στάθης Κωνσταντινίδης, Θανάσης Λιούτας, Γιάννης Παππάς, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Διονύσης Χατζηδάκης.

Είναι δεδομένο ότι τις επόμενες μέρες η συζήτηση για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων θα μονοπωλήσει το κυβερνών κόμμα, τη στιγμή που η τουρκική πλευρά μιλάει για «συνολικό πακέτο».

Διαβάστε επίσης

Οργή για το σκίτσο του Charlie Hebdo για τη Ζιζέλ Πελικό – «Ξεπέρασε τα όρια»

«Μπλόκο» στις ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά με εντολή Μητσοτάκη;

Ασθενείς και βιομήχανοι έξαλλοι με τον Άδωνη για τα φάρμακα

«Μάσκες» στο… κενό για το Μαξίμου – Άκαρπες οι «κοινοβουλευτικές ενημερώσεις» και τα «γαλάζια» τραπεζώματα σε βουλευτές

Περού: Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώην πρόεδρο Αλεχάνδρο Τολέδο για το σκάνδαλο Οντεμπρέχτ

Μέση Ανατολή: «Νεκρός ο επικεφαλής της μονάδας 4.400» – Διαχειριστής των οικονομικών της Χεζμπολάχ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter