Φουσκωτό με περίπου 20 μετανάστες στη Σαμοθράκη: Ηλικιωμένοι και παιδιά ανάμεσά τους – Η στιγμή του εντοπισμού τους από πολίτες (Video)

Φουσκωτό με περίπου 20 μετανάστες στη Σαμοθράκη: Ηλικιωμένοι και παιδιά ανάμεσά τους – Η στιγμή του εντοπισμού τους από πολίτες (Video)

Ένα φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν περίπου 20 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειοψηφία τους από το Αφγανιστάν, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν παιδιά και ηλικιωμένοι, έφτασε το πρωί του Σαββάτου 24/8 στην περιοχή Κήπος στη Σαμοθράκη.

Τα άτομα βρέθηκαν σε εξαθλιωμένη κατάσταση στη βόρεια πλευρά του νησιού από πολίτες, οι οποίοι τους διέσωσαν μεταφέροντας τους στην αρμόδια λιμενική αρχή της Σαμοθράκης.

Στο βίντεο που εξασφάλισε το Documento φαίνεται η στιγμή που μέσα από τις εκτάσεις του νησιού ξεπροβάλλει η ομάδα των προσφύγων και των μεταναστών και επιβιβάζονται σε όχημα ΙΧ προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο.

Ανάμεσα στα άτομα που έφτασαν στο νησί υπάρχουν, όπως φαίνεται και στο βίντεο, γυναίκες, ηλικιωμενοι και μικρά παιδιά. Σε ένα σημείο του βίντεο μάλιστα, μια ηλικιωμένη και ιδιαίτερα εξουθενωμένη γυναίκα φαίνεται να λυγίζει από την κούραση λίγο πριν φτάσει το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν την περιοχή, το σημείο είναι πολύ δυσπρόσιτο και ο μόνος τρόπος να έχουν φτάσει εκεί με το φουσκωτό είναι αν τους παρέσυραν τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα. Επίσης, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν περιπολείται σταθερά ούτε από το λιμενικό, ούτε από την αστυνομία λόγω της απόφασης της δημοτικής αρχής να κλεισει τον δρόμο που οδηγεί στην περιοχή λόγω επικινδυνότητας, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για τετοια περιστατικά, με συνέπεια οι άνθρωποι να κινδύνευαν ακόμη και με απώλεια ζωής σε περίπτωση που δεν εντοπίζονταν και διασώζονταν από τους πολίτες που είχαν πάει στην περιοχή με δική τους ευθύνη.

Το κλείσιμο του συγκεκριμένου δρόμου είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μεταξύ των κατοίκων του νησιού, με τη δημοτική αντιπολίτευση να ζητά να γίνουν τα απαραίτητα έργα ώστε να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία. Ο πρώην δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος, έχει δηλώσει ότι υπάρχουν έγγραφα με ημερομηνίες που αποδεικνύουν, τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, με την προγραμματική σύμβαση αποκατάστασης που θα έδινε το «πράσινο φως» για τις αναγκαίες εργασίες, εργασίες που θα έπρεπε να γίνουν από τη πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα προβλήματα, το 2014.

Σύμφωνα με πηγές από το λιμενικό, τα άτομα που εντοπίστηκαν μεταφέρονται αυτή την ώρα στην Αλεξανδρούπολη ώστε να ακολουθηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετά χρόνια δεν είχαν καταγραφεί αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στο νησί της Σαμοθράκης, γεγονός που αποτυπώνει την αύξηση των ροών κατά τους τελευταίους μήνες.

Το περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες μετά τις σοκαριστικές εικόνες από τις απάνθρωπες συνθήκες υπό τις οποίες μεταφέρθηκαν από τη Γαύδο στην Κρήτη 76 μετανάστες την περασμένη Τρίτη, όταν σύμφωνα με καταγγελίες οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο γκαράζ του πλοίου «ΣΑΜΑΡΙΑ Ι» καθώς οι αρμόδιοι για κάποιον ανεξήγητο λόγο έκριναν ότι δεν θα έπρεπε να επιβιβαστούν μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Επιστολή 184 μελών του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή της Αθηνάς Λινού στην Επιτροπή Δεοντολογίας – Όλα τα ονόματα

Λινού: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη – Παρέδωσε στοιχεία στον Κασσελακη

Οι «87» απαντούν στον Κασσελάκη: Εκείνος είναι που εξευτελίζει καθημερινά τον ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης για τους «87»: «Υπάρχει σχέδιο για εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ» (Video)

Την αποπομπή Άδωνη ζητά ο Κασσελάκης: «Μητσοτάκης και Γεωργιάδης μοιράζονται την ίδια έλλειψη ενσυναίσθησης»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter