Φωτιές: Για δεύτερη μέρα καίγεται το Φαλακρό, καλύτερη εικόνα στους Φούρνους

Φωτιές: Για δεύτερη μέρα καίγεται το Φαλακρό, καλύτερη εικόνα στους Φούρνους

Σε εξέλιξη είναι, για δεύτερη μέρα σήμερα, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο όρος Φαλακρό και συγκεκριμένα στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 32 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή, κατά περιόδους, εκδηλώνονται βροχοπτώσεις γεγονός που κάνει πιο αισιόδοξο το έργο της πυρόσβεσης.

Βελτίωση στο μέτωπο των Φούρνων

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε χθες Σάββατο στους Φούρνους Ικαρίας. Με το πρώτο φως της ημέρας, το ελικόπτερο της πυροσβεστικής που εδρεύει στη Σάμο ξεκίνησε τις ρίψεις νερού, συμβάλλοντας σημαντικά στον περιορισμό της πυρκαγιάς.

Αυτή την ώρα, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες που ελέγχονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν 27 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Είναι αξιοσημείωτη η συνδρομή των εθελοντών και των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, ενισχύουν τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Χθες (17/8) το μεσημέρι εκδόθηκε μήνυμα απομάκρυνσης για τους κατοίκους από το «112», ενώ το λιμενικό απομάκρυνε 19 άτομα από την παραλία στο Καμάρι Φούρνων.

Μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά έχει καταστρέψει πάνω από έξι με επτά χιλιάδες στρέμματα γης. Η φωτιά πέρασε μέσα από κάποιες αυλές σπιτιών στο Καμάρι και έφτασε στον περίγυρο της εκκλησίας του Αγίου Ταξιάρχη, καίγοντας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποια ζώα και μελίσσια.

Ο δήμαρχος Φούρνων, Δημήτρης Καρύδης, ζήτησε την άμεση αποστολή εναέριων μέσων και υπογράμμισε την ανάγκη για μόνιμη στάθμευση δύο ελικοπτέρων στη Σάμο, τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να έχουν προλάβει την πυρκαγιά. Στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Ελισσαίος Μαυρατζώτης.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την περιοχή Σκάφη και προχώρησε προς το Καμάρι, ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για εκκένωση.

Διαβάστε επίσης

Θα φάμε και πάλι… ακρίβεια με το τσουβάλι – Νέες ανατιμήσεις αναμένονται από Σεπτέμβριο

Ασφυξία από φόρους και πληθωρισμό της απληστίας

Γάζα: Στο Τελ Αβίβ σπεύδει ο Μπλίνκεν, με τη συμφωνία εκεχειρίας να είναι ακόμα μακριά

Τουρκία: Mαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Σμύρνη – Ζημιές σε κτίρια, δεκάδες τραυματίες (Videos)

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΣΥ: Ο Γεωργιάδης να παραδεχτεί την αποτυχία του και να παραιτηθεί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter