Φουντώνει η κοινωνική οργή κατά της κυβέρνησης- Αποδυναμωμένος ο Μητσοτάκης ψάχνει «επανεκκίνηση» στη ΔΕΘ

Φουντώνει η κοινωνική οργή κατά της κυβέρνησης- Αποδυναμωμένος ο Μητσοτάκης ψάχνει «επανεκκίνηση» στη ΔΕΘ

Είναι πλέον κοινή παραδοχή ότι μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών η κυβέρνηση έχει υποπέσει σε ένα σπιράλ συνεχούς φθοράς, όπου ανησυχεί έντονα το Μαξίμου, διότι εάν δεν υπάρχει αντιστροφή του κοινωνικού κλίματος, τότε δεν αποκλείεται να έχουμε πολιτικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα, τη στιγμή που η ακρίβεια είναι πλέον «κανονικότητα», το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει, η ανασφάλεια των πολιτών μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, είχαμε και τη φωτιά στη Βορειανατολική Αττική, που απογύμνωσε τελείως την κυβέρνηση.

Πλέον, οι πολίτες ασφυκτιούν με την ανικανότητα της κυβέρνησης και αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις που έχει το Μαξίμου στα χέρια του, που δείχνουν ότι ο στόχος του 30% που είχε τεθεί το προηγούμενο διάστημα είναι μακρινός. Σε αυτό το πλαίσιο τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να περάσει ένα «μήνυμα επανεκκίνησης».

Υποδομές και μεταφορές μπαίνουν στο κεντρικό αφήγημα

Πέρα από τα ζητήματα της καθημερινότητας, τις επόμενες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενσωματώσει στο κυβερνητικό αφήγημα της ΔΕΘ και το κομμάτι των υποδομών και των μεταφορών. Μάλιστα, την ερχόμενη Τρίτη (27/8) ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη», όπου θα πραγματοποιήσει και την παρουσίαση της Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr.

Είναι δεδομένο ότι στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ειδική αναφορά στο Μετρό της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας υπό τον πρωθυπουργό για τα έργα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, του περιφερειάρχη Κρήτης και υπηρεσιακών παραγόντων, με αφορμή και τα τραγικά δυστυχήματα των τελευταίων μηνών.

«Υποταγή» στη δεξιά πτέρυγα για να κερδίσει πολιτικό χρόνο

Σε ότι αφορά το εσωκομματικό πεδίο μετά τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει συγκεκριμένες κινήσεις, που δείχνουν στροφή προς τα δεξιά, με τελευταίο παράδειγμα την επιλογή του «μακεδονομάχου» Απόστολου Τζιτζικώστα για την θέση του Έλληνα Επίτροπου στην Κομισιόν. Την ίδια στιγμή η σαμαρική πτέρυγα από το Σεπτέμβριο θα δίνει συστηματικά το στίγμα της, διότι όπως λένε η στροφή της Νέας Δημοκρατία προς το κέντρο οδηγεί την «παράταξη σε διαρκή συρρίκνωση». Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός είναι πιο αδύναμος από ποτέ.

Διαβάστε επίσης:

Χαλκιδική: «Θα βρω μόνος μου λύση αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, δεν θα ξεχαστεί το παιδάκι μου» – Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου (Video)

Ένδειξη δεξιάς στροφής της Ελλάδας η επιλογή του Μητσοτάκη με Τζιτζικώστα – Η ανάλυση του Politico

Σικελία: Αυτοί είναι οι έξι νεκροί του ναυαγίου – Αγνοείται ένα ακόμη άτομο (Photos)

Εξαφάνιση 28χρονου στην Καρδίτσα: Η ΕΛ.ΑΣ παραδέχεται παραλείψεις στην έρευνα – Η ανακοίνωση της δικηγόρου της οικογένειας

Καιρός: Ανοδος της θερμοκρασίας – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες

ΗΠΑ: Νέα επίθεση Τραμπ, πίσω από αλεξίσφαιρα τζάμια, στην Χάρις

Συναγερμός για την ευλογιά των πιθήκων – Δυσάρεστες αναμνήσεις ξύπνησαν οι ανακοινώσεις διεθνώς για τον ιο Mpox

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένονται δύσκολες αποφάσεις για Αυγή και Κόκκινο – Τι λένε οι εργαζόμενοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter