Φωτιές: Αναζωπύρωση στη Βαλμοράχη Ηλείας – Διάσπαρτες εστίες σε Λάττα και Πρόδρομο (Video)

Φωτιές: Αναζωπύρωση στη Βαλμοράχη Ηλείας – Διάσπαρτες εστίες σε Λάττα και Πρόδρομο (Video)

Αυτό που φοβόντουσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δυστυχώς συνέβη στο πύρινο μέτωπο της Ηλείας.

Στην Βαλμοράχη σε σημείο που δεν είχε καεί χθες ανάμεσα στο χωριό Κάλφα και στο χωριό Απιδούλα υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς όπως μεταδίδει το ilialive.gr.  Στο σημείο επιχειρούν αεροσκάφη air Traktor.

Διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος.

Στην περιοχή επιχειρούν 154 πυροσβέστες με έξι πεζοπόρα τμήματα 56 οχήματα, εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες που έχουν διατεθεί από τη. Τοπική αυτοδιοίκηση Από αέρος συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η νύχτα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα βασικά μέτωπα βρίσκονται έξω από τους οικισμούς Λάτα και Πρόδρομο.

Για την μεγάλη δυσκολία που αντιμετώπισαν καθ΄όλη την διάρκεια της νύχτας, στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με τους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή να δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής που περιλάμβανε πολλούς οικισμούς, μίλησε στο ilialive.gr ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Ρουμελιώτης.

Από το πρωί σύμφωνα με το tempo24 το ενεργό μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Σιμόπουλο, κινείται προς τον Λάτα Ηλείας και εκεί με το πρώτο φως της ημέρα δίνουν την μάχη οι δυνάμεις.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής το 112 ήχησε και πάλι για τους κατοίκους οι οποίοι κλήθηκε αν βρίσκονται στις περιοχές Αντωναίικα και Λάτας να πάνε προς Αμαλιάδα μέσω Σιμόπουλο.

Συνολικά εστάλησαν 26 μηνύματα από το 112 εκ των οποίων τα 13 από αυτά αφορούσαν την φωτιά στην Αχαΐα και τα υπόλοιπα την Ηλεία, όπου εκδηλώθηκε φωτιά λίγες ώρες αργότερα στις περιοχές Χανάκια, Μυρτιά και Αλεποχώρι, με τους κατοίκους να μιλούν για εμπρησμό. Ενώ για αρκετή ώρα έμεινε κλειστή η εθνική οδός Πατρών-Πύργου.

Μέτωπα εκδηλώθηκαν στην Πελοπόννησο και σε Μεγαλόπολη, Κρανίδι, Αργολίδα, τα οποία όμως είναι είτε σε ύφεση είτε έχουν οριοθετηθεί, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να παραμένουν στα σημεία για να αποφύγουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων, καθώς και σήμερα οι περισσότεροι νομοί της περιοχής είναι στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4-πορτοκαλί).

Διαβάστε επίσης

Νύχτα κόλασης: Καίγονται σπίτια στην Ηλεία – Τεράστιο το μέτωπο στην Πηνεία – Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά – Τραυματίας πυροσβέστης

Ξημερώνει νέα εποχή λιτότητας – Tα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα πληρώσει η ελληνική κοινωνία

Σε επιφυλακή για πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – Ξεκίνησαν οι οι πρώτες διεργασίες του προοδευτικού κόσμου

Τα βαφτίσια, ο Δημητριάδης και ο Μυλωνάκης

Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει τις επόμενες ημέρες αίτημα αποφυλάκισης (Video)

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter