Φωτιές: Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση- Σε δύσκολη θέση ο Κικίλιας

Φωτιές: Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση- Σε δύσκολη θέση ο Κικίλιας

Βαρύ είναι το κλίμα στο Μαξίμου μετά την καταστροφική φωτιά που έκαιγε για 40 ώρες στην Αττική, έχοντας σαν αποτέλεσμα μία γυναίκα να χάσει την ζωή της, πάνω από 100 χιλιάδες στέμματα να καούν και περιουσίες να καταστραφούν. Την στιγμή που το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για ένα κράτος που είναι «παρών» στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, μόλις σε λίγες ώρες αποδομήθηκε πλήρως το αφήγημα του πρωθυπουργού.

Σε αυτό το πλαίσιο και για να διαχειριστεί με επικοινωνιακούς όρους τη μεγάλη καταστροφή που αφήνουν πίσω τους οι φλόγες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στη σύσκεψη στις 18:00 με τη συμμετοχή κυβερνητικού κλιμακίου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ο λόγος είναι για να δείξει ότι η κυβέρνηση έχει γρήγορα αντανακλαστικά. Σε αυτή την κατεύθυνση ανακοινώθηκαν πριν λίγη ώρα και τα μέτρα-ψίχουλα από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για τις πληγείσες περιοχές, χωρίς όμως να διευκρινίζεται το χρονικό πλαίσιο καταβολής των αποζημιώσεων. Τα μέτρα που ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν να καλύψουν τις μεγάλες καταστροφές και τις ζημιές που δημιουργήθηκαν.

Σε δύσκολη θέση ο Κικίλιας

Σε ότι αφορά τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια είναι δεδομένο ότι μετά και τις μεγάλες φωτιές στη Βορειανατολική Αττική, είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Για την φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή στο Βαρνάβα είπε ότι «ο χρόνος απόκρισης ήταν στα 5 λεπτά από αέρος και στα 7 λεπτά από οχήματα της πυροσβεστικής», χωρίς ωστόσο να δίνει καμία εξήγηση για το πως η φωτιά έφτασε να καίει σπίτια στο Χαλάνδρι και στα Βριλήσσια.

Την ίδια στιγμή είπε ότι «παρά την ταχύτατη επιχειρησιακή απόκριση -το νέο δόγμα που σε συνδυασμό με την τεχνολογική υποστήριξη των drones, όλο το καλοκαίρι εφαρμόστηκε σε εκατοντάδες πυρκαγιές που αντιμετωπίστηκαν – όταν επικρατούν ακραίες συνθήκες το πρόβλημα γίνεται ανυπέρβλητο», συμπληρώνοντας ότι «δεν μιλάμε δηλαδή για μια απλή φωτιά που δυστυχώς ξέφυγε».

Πρέπει κάποιος να πει στον κ. Κικίλια ότι ο ρόλος του δεν είναι απλά να διαπιστώνει «ανυπέρβλητα προβλήματα», αλλά να τα αντιμετωπίσει μαζί με την κυβέρνηση που εκπροσωπεί. Διότι, όταν οι επίσημοι εκπρόσωποι της Πολιτείας μιλάνε για προβλήματα που μας υπερβαίνουν, τότε το μόνο αίσθημα που μένει σε κάθε πολίτη είναι η «γενικευμένη ανασφάλεια» και η αίσθηση ότι είμαστε ανυπεράσπιστοι. Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες μιλάει για εξωγενείς παράγοντες που «φταίνε για όλα».

Διαβάστε επίσης:

Φταίει ο στρατηγός Μητσοτάκης

Κρανίου τόπος η Αττική: Συγκλονιστικές φωτογραφίες απόλυτης καταστροφής σε Χαλάνδρι και Βριλήσσια

Φωτιές: Το Μαξίμου σε πλήρη αμηχανία και σε ρόλο θεατή

«Χάσαμε μια φίλη, τη Νάντια» – Θρήνος για την 60χρονη που βρέθηκε απανθρακωμένη στο Πάτημα Χαλανδρίου (Photos-Videos)

Ολικό μπάχαλο στην πυρκαγιά της Αττικής: Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες για τη φωτιά που καίει σχεδόν μέσα στην πόλη (Photos – Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter