Φωτιές: Το Μαξίμου σε πλήρη αμηχανία και σε ρόλο θεατή

Φωτιές: Το Μαξίμου σε πλήρη αμηχανία και σε ρόλο θεατή

Ησυχάστε ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την πυρκαγιά και αυτό σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ θα γίνει και σύσκεψη κατόπιν εορτής…

Και βέβαια ο πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να διακόψει τις διακοπές του αφού κατέρρεε όλη η εικόνα που είχαν προσπαθήσει να δημιουργήσουν.

Μετά τις Ευρωεκλογές του Μητσοτάκη δεν του ‘ρχονται δεξιά. Ή μάλλον του ’ρχονται κατακέφαλα.

Και από την καπηλεία για την καταστροφή και τις απώλειες στο Μάτι όπου ούτε λίγο ούτε πολύ θα το είχαν σβήσει σε 20 λεπτά, ως την καταστροφή που συντελείται τώρα (αφού έχουμε δει τόσες άλλες καταστροφές) μια προπαγάνδα δρόμος.

Η κυβέρνηση που είχε υποσχεθεί αναδιάρθρωση, εκμοντερνισμό, επιτελικό κράτος, ετοιμότητα, εικόνα από δορυφόρο και ό,τι μπορεί κανείς, αντιμετωπίζει μια πραγματικότητα, μια καταστροφή και μια τεράστια 100% δικαιολογημένη οργή. Γιατί για μία ακόμη φορά ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε. Ενδεχομένως ο στρατηγός άνεμος δεν σεβάστηκε πως ο Μητσοτάκης είναι στην εξουσία.

Διαβάστε επίσης: Η Αττική ξανά στην φλεγόμενη κόλαση, δύο μήνες μετά τη… διαφήμιση του «δορυφορικού συστήματος ανίχνευσης πυρκαγιών»

Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούν να εγγυηθούν πως θα αφήσουν όρθιο. Από το εισόδημα, ως την ακρίβεια, από τα εθνικά θέματα ως το περιβάλλον μια νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, ένας νεοφιλελεύθερος βερμπαλισμός ωραιοποίησης καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.

Μια γραμμή της κυβέρνησης που στηρίζεται στο 112 για εκκενώσεις δεν δηλώνει κράτος αλλά προσπάθεια μετατόπισης των απαιτήσεων κάθε πολίτη. Δάση καίγονται, ζώα καίγονται, περιουσίες καταστρέφονται, το περιβάλλον υποβαθμίζεται. Αλλά χάνονται και ανθρώπινες ζωές…

Μπροστά στην καταστροφή στην βορειοανατολική Αττική δεν έχει τι να πει. Κρέμονται από θεωρίες και από νέους όρους όπως η «κηλίδωση» που περιέργως πως ισχύουν εδώ και χιλιετίες. Στην προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών θα πρέπει να φταίει το κλίμα, το δάσος, το δέντρο και ο πολίτης… Παράλογο για τους ίδιους να φταίει το ίδιο σύστημα που δημιούργησαν για να αρμέξουν το κράτος.

Ούτε είναι κάτι καινούργιο οι φωτιές τον Αύγουστο για να πουν τα κυβερνητικά στελέχη πως πιάστηκαν στον ύπνο. Συνήθως οι φωτιές πιάνουν στις ακραίες θερμοκρασίες…

Ε, όταν κάνεις διακοπές και έχεις αφήσει τη διοίκηση της χώρας στον αυτόματο, αυτά θα συμβαίνουν. Και μάλιστα αυτόματο με τεχνολογία άλλων δεκαετιών. Αυτό θα συμβεί όταν δεν επιλέγεις τους πραγματικά άριστους αλλά όσους σε υμνούν και σε εξυπηρετούν…

Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν πλέον χαθεί, δεν ξέρουν τι να πουν και η αγανάκτηση είναι δεδομένη. Εξάλλου τα στόματα ανοίγουν σιγά σιγά.

Διαβάστε επίσης: «Κόλαση» στην Αττική: «Που είναι τα εναέρια μέσα, που είναι το κράτος;» – Κραυγές αγωνίας και οργής από τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται

Τι να πουν; Ότι καταστράφηκε και πάλι ένα μεγάλο μέρος του περιβάλλοντος, της περιουσίας, ένας πνεύμονας της Αττικής αλλά να αισθάνεσθε τυχεροί που ζείτε; Δεν τολμούν να το ξαναπούν.

Και δεν είναι όπως μερικά χρόνια πριν, σχεδόν όλα ελεγχόμενα. Οι τηλεοπτικοί δέκτες φέρνουν την εικόνα κοντά στον πολίτη, δεν μπορούν να κλείσουν τα στόματα, ενδεχομένως και να μην θέλουν αφού συνήθως, τα ίδια συμφέροντα που σε ανεβάζουν, τα ίδια μπορούν και να σε κατεβάσουν.

Και ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του, σιωπηλοί θεατές ψάχνουν να βρουν που θα ρίξουν την ευθύνη…

Στον στρατηγό άνεμο; Στον υπουργό; Στα κουκουνάρια; Σε μεσαία στελέχη;

Κάποιον θα βρουν αλλά είναι αμφίβολο αν θα πείσουν.

Το 41% πέθανε προ πολλού…

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές στην Αττική: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε διάσπαρτες εστίες – 112 στη Νέα Μάκρη κοντά στον οικισμό Ερυθρός (Video)

«Χάσαμε μια φίλη, τη Νάντια» – Θρήνος για την 60χρονη που βρέθηκε απανθρακωμένη στο Πάτημα Χαλανδρίου (Video)

Ολικό μπάχαλο στην πυρκαγιά της Αττικής: Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες για τη φωτιά που καίει σχεδόν μέσα στην πόλη (Photos – Video)

Φωτιά στην Αττική: Έρχονται ενισχύσεις από ξένες χώρες, εντός και εκτός της ΕΕ

Γέρακας: Πολλές οι εστίες της φωτιάς – Κίνδυνος από εργοστάσιο ξυλείας που φλέγεται (Video)

Χαλάνδρι: «Ο μόνος που ήρθες μέχρι εδώ», είπαν κάτοικοι στον Κασσελάκη που πήγε στην πυρκαγιά (Video)

Φωτιά στην Αττική: Εκκένωση της περιοχής Δέση στο Γέρακα

Φωτιά στην Αττική: Αλλεπάλληλες εκρήξεις στα Βριλήσσια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter