Φωτιές: Πολλαπλά τα πύρινα μέτωπα – Δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής σε Άνδρο και Ηλεία

Φωτιές: Πολλαπλά τα πύρινα μέτωπα  – Δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής σε Άνδρο και Ηλεία

Την ώρα που ήταν χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά που προκλήθηκε, την Παρασκευή (21/06), από το Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία, σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στη Βαλμοράχη, σε σημείο που δεν είχε καεί χθες ανάμεσα στο χωριό Κάλφα και στο χωριό Απιδούλα. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικού μέσου, στο σημείο επιχειρούν αεροσκάφη Air Tractor.

Στην περιοχή επιχειρούν 154 πυροσβέστες με έξι πεζοπόρα τμήματα.

Την ίδια στιγμή διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στην περιοχή επιχειρούν 154 πυροσβέστες με έξι πεζοπόρα τμήματα 56 οχήματα, εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες που έχουν διατεθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης, από αέρος συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στη νύχτα ήχησε ξανά μήνυμα του 112 στην Ηλεία. Οι φλόγες κύκλωσαν το χωριό Λάττα και απείλησε τα σπίτια. Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς το Σιμόπουλο για να είναι ασφαλείς. Μάλιστα, υπήρχαν διαφορετικά πύρινα μέτωπα στις περιοχές Απιδούλα, Λάττα, Μαζαράκι και Πρόδρομο.

amaji kameno

Ολοκληρωτική καταστροφή από τις πυρκαγιές υπέστη, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (22/06), ο ιερός ναός κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Απιδούλα Ηλείας.

Ειδικότερα, κατέρρευσε η οροφή, κάηκαν τα πάντα, έπεσε ο πολυέλαιος έλιωσαν μέχρι και τα μανουάλια. Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, Νίκος Γιαπρακάς, «τρούλος μας είναι ο ουρανός». Η Αγία Τράπεζα του ιερού ναού στέκει στη θέση της. Οι κάτοικοι του χωριού Απιδούλα δήλωσαν ότι έκαναν 30 χρόνια για να φτιάξουν τον συγκεκριμένο ιερό ναό.

Την Παρασκευή στο νοσοκομείο του Πύργου μεταφέρθηκε πυροσβέστης που μετείχε στη κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ηλεία. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πυροσβέστης εκτέθηκε στις φλόγες και οι συνάδελφοί του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Εκεί δέχθηκε από τους γιατρούς τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε χωρίς να χρήζει νοσηλείας. Υπενθυμίζεται ότι τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας είναι σε πλήρη ετοιμότητα μετά από σχετική απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

 

Υπο μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σαλαμίνα

Υπό μερικό έλεγχο κατάφερε να θέσει η Πυροσβεστική την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στη Σαλαμίνα.

Ειδικότερα η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση μεταξύ της περιοχής Γαλήνη και Αγίου Ιωάννου.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 22 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης σημειώθηκε ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος. Από την ανατροπή τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες, όποιοι μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας του νησιού για περαιτέρω εξετάσεις.

Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα από το 112 το οποίο καλεί τους κατοίκους της περιοχής Ρέστη να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηυγίες των Αρχών.

Πυρκαγιά στην Άνδρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στο νησί της Άνδρου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Στραπουριές.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα ενώ κατευθύνονται στο νησί προκειμένου να συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα στις 12:57 στάλθηκε μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Στραπουριές να είναι σε ετοιμότητα.

Και δεύτερο μήνυμα από το 112 ζητάει από τους κατοίκους που βρίσκονται στις περιοχές Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά Άνδρου να απομακρυνθούν προς την Χώρα της Άνδρου.

Στο σημείο βρίσκονται επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Μιλώντας στο skai.gr ο δήμαρχος του νησιού, Θεοδόσης Σουσούδης ανάφερε ότι η φωτιά είναι πολύ επικίνδυνη, κινδυνεύουν οικισμοί καθώς η φωτιά καίει σε οικισμούς κοντά στην χώρα της Άνδρου. Παράλληλα, επισήμανε ότι στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Διαβάστε επίσης

Νύχτα κόλασης: Καίγονται σπίτια στην Ηλεία – Τεράστιο το μέτωπο στην Πηνεία – Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά – Τραυματίας πυροσβέστης

Ξημερώνει νέα εποχή λιτότητας – Tα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα πληρώσει η ελληνική κοινωνία

Σε επιφυλακή για πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – Ξεκίνησαν οι οι πρώτες διεργασίες του προοδευτικού κόσμου

Τα βαφτίσια, ο Δημητριάδης και ο Μυλωνάκης

Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει τις επόμενες ημέρες αίτημα αποφυλάκισης (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter