Φωτιές: Ολονύχτια μάχη σε Κω και Χίο – Διανυκτέρευσαν σε γήπεδα οι κάτοικοι (Photos)

Φωτιές: Ολονύχτια μάχη σε Κω και Χίο – Διανυκτέρευσαν σε γήπεδα οι κάτοικοι (Photos)

Πυροσβέστες και εθελοντές έδιναν μάχη για να περιορίσουν τις φωτιές που ξέσπασαν από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κω και την Χίο. Μαίνεται επίσης η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στην Κω η κατάσταση παρέμεινε δύσκολη αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Πόρτες. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις από εναέρια μέσα, ενώ αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ανέφεραν στην ΕΡΤ ότι το μέτωπο είναι σε ύφεση και πώς τις επόμενες ώρες θα τεθεί υπό έλεγχο.

Το απόγευμα της Δευτέρας, περίπου 10.000 κάτοικοι και τουρίστες μεταφέρθηκαν σε δημόσιους χώρους, σχολεία και γήπεδα στην Αντιμάχεια, το Μαστιχάρι και το Μαρμάρι.

πηγή φωτογραφίας: kosnews24.gr.

Η κατάσταση στη Χίο

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Σιδηρούντα Χίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Χίο τραυματίστηκαν ελαφρά 5 άτομα, και συγκεκριμένα 4 πυροσβέστες και ένας ιδιώτης συνταξιούχος πυροσβέστης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι βελτιωμένη και πλέον η φωτιά καίει σε ορεινό κομμάτι δίχως να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχείρησαν 154 πυροσβέστες με 27 οχήματα ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου και εθελοντές. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις εναέριων μέσων.

Ηράκλειο

Όσον αφορά πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Κατωφύγι Ηρακλείου, παραμένουν ορισμένες διάσπαρτες εστίες.

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 13 οχήματα.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πρόκειται να ανοίξει θέμα ηγεσίας ο Κασσελάκης – Δεν αποκλείονται… εκπλήξεις στην Κεντρική Επιτροπή

Καιρός: Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες (LIVE)

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ολοι οι εκσυγχρονιστές χωράνε στην κάλπη – Και η Αννα Διαμαντοπούλου ενδιαφέρεται!

Λίγο φωτιά, λίγο ακρίβεια και τον Κυριάκο μου

Ο Κοτζιάς απαντά στον Σαμαρά: Ο ίδιος υπέγραφε κείμενα που κατονόμαζαν τη γείτονα χώρα νέτα σκέτα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter