Φωτιές: Με δύο μεγάλες εστίες μαίνεται η πυρκαγιά στην Ηλεία – Η εικόνα από τα άλλα μέτωπα

Φωτιές: Με δύο μεγάλες εστίες μαίνεται η πυρκαγιά στην Ηλεία – Η εικόνα από τα άλλα μέτωπα

Νύχτα κόλασης πέρασαν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς τα πύρινα μέτωπα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο για δεύτερο 24ωρο.

Πολύ μεγάλο είναι το μέτωπο που ξεκίνησε από την περιοχή Μαστραντώνης την Παρασκευή, στα σύνορα των νομών Ηλείας -Αχαΐας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες.

Η νύχτα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα βασικά μέτωπα βρίσκονται έξω από τους οικισμούς Λάτα και Πρόδρομο.

Από το πρωί σύμφωνα με το tempo24 το ενεργό μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Σιμόπουλο, κινείται προς τον Λάτα Ηλείας και εκεί με το πρώτο φως της ημέρα δίνουν την μάχη οι δυνάμεις.

Στην φωτιά επιχειρούν 120 πυροσβέστες από το έδαφος μαζί με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής το 112 ήχησε και πάλι για τους κατοίκους οι οποίοι κλήθηκε αν βρίσκονται στις περιοχές Αντωναίικα και Λάτας να πάνε προς Αμαλιάδα μέσω Σιμόπουλο.

Συνολικά εστάλησαν 26 μηνύματα από το 112 εκ των οποίων τα 13 από αυτά αφορούσαν την φωτιά στην Αχαΐα και τα υπόλοιπα την Ηλεία, όπου εκδηλώθηκε φωτιά λίγες ώρες αργότερα στις περιοχές Χανάκια, Μυρτιά και Αλεποχώρι, με τους κατοίκους να μιλούν για εμπρησμό. Ενώ για αρκετή ώρα έμεινε κλειστή η εθνική οδός Πατρών-Πύργου.

Μέτωπα εκδηλώθηκαν στην Πελοπόννησο και σε Μεγαλόπολη, Κρανίδι, Αργολίδα, τα οποία όμως είναι είτε σε ύφεση είτε έχουν οριοθετηθεί, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να παραμένουν στα σημεία για να αποφύγουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων, καθώς και σήμερα οι περισσότεροι νομοί της περιοχής είναι στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4-πορτοκαλί).

Διαβάστε επίσης

Νύχτα κόλασης: Καίγονται σπίτια στην Ηλεία – Τεράστιο το μέτωπο στην Πηνεία – Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά – Τραυματίας πυροσβέστης

Ξημερώνει νέα εποχή λιτότητας – Tα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα πληρώσει η ελληνική κοινωνία

Σε επιφυλακή για πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – Ξεκίνησαν οι οι πρώτες διεργασίες του προοδευτικού κόσμου

Τα βαφτίσια, ο Δημητριάδης και ο Μυλωνάκης

Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει τις επόμενες ημέρες αίτημα αποφυλάκισης (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter