Φωτιές: Μάχη σε Ζάκυνθο και Δίστομο – Χωρίς ενεργό μέτωπο σε Κερατέα και Σταμάτα

Φωτιές: Μάχη σε Ζάκυνθο και Δίστομο – Χωρίς ενεργό μέτωπο σε Κερατέα και Σταμάτα

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές που ξέσπασαν την Κυριακή σε Σταμάτα και Κερατέα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Τα δύο πύρινα μέτωπα προκάλεσαν καταστροφές, καθώς κάηκαν σπίτια και περιουσίες, ενώ ένας 45χρονος έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονταν όλη τη νύχτα στο πεδίο με στόχο να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Στην Σταμάτα επιχείρησαν145 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα, 42 οχήματα και 2 ελικόπτερα, ενώ στην Κερατέα 138 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα, 39 οχήματα κι από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα.

Διαβάστε σχετικά: Φωτιές: Η εικόνα σε Σταμάτα και Κερατέα – Νεκρός από ανακοπή 45χρονος – Πού θα είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Αντίθετα, σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές σε Αγία Μαρίνα Ζακύνθου και Δίστομο Βοιωτίας. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις από εναέρια μέσα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φωτιές σε Ζάκυνθο και Δίστομο, δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές και στα σημεία δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ειδικότερα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση τις απογευματινές ώρες την Κυριακής, στο Δίστομο Βοιωτίας, επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 4η ΕΜΟΔΕ και 20 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί δύο ελικόπτερα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Ζάκυνθο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα καθώς και ένα ελικόπτερο. Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις από την Κυλλήνη και συγκεκριμένα 14 πυροσβέστες με 4 οχήματα συμπεριλαμβανομένων μελών της ΕΜΟΔΕ της Πάτρας. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Διαβάστε επίσης:

Κύρτσος: Ο Καραμανλής μας έριξε έξω, ο Μητσοτάκης έδωσε τη χαριστική βολή στο εισόδημα των Ελλήνων

Γαλλία: Ο κρίσιμος β’ γύρος και τα σενάρια – Η πρωτιά της Λεπέν και το κάλεσμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου

Μήνυση κατά Θεοδωρικάκου: Μοίραζε πόστα σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για να τον καλύψουν

Ξηλώνεται η παντοκρατορία Μητσοτάκη

Ανάρτηση Κασσελάκη με νόημα: Οι προοδευτικές δυνάμεις της Γαλλίας κατάφεραν να δείξουν τον δρόμο

Ο ΣΥΡΙΖΑ της… κρίσης

Τσεκούρι από τον Σεπτέμβριο στα επιδόματα ανεργίας – Η κυβέρνηση βάζει φωτιά σε ένα από τα τελευταία μετερίζια του κοινωνικού κράτους

Καιρός: «38άρια» στα ηπειρωτικά – Μικρή εξασθένιση των ανέμων

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter