Φωτιές: Η εικόνα σε Σταμάτα και Κερατέα – Νεκρός από ανακοπή 45χρονος – Πού θα είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Φωτιές: Η εικόνα σε Σταμάτα και Κερατέα – Νεκρός από ανακοπή 45χρονος – Πού θα είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Σε επιφυλακή παρέμειναν όλο το βράδυ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στη Σταμάτα και την Κερατέα όπου την Κυριακή εκδηλώθηκαν δύο μεγάλες πυρκαγιές. Από το βράδυ της Κυριακής δεν υπάρχει ισχυρό ενεργό μέτωπο στις δύο περιοχές, με τα δύο πύρινα μέτωπα να αφήνουν πίσω τους έναν νεκρό και καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες.

Στην Σταμάτα συνέχισαν να επιχειρούν όλο το βράδυ 145 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 42 οχήματα προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς εκδόθηκαν 5 μηνύματα του 112 και πραγματοποιήθηκε εκκένωση των περιοχών της Αμυγδαλέζας, της Ροδόπολης και της Γαλήνης.

Στην πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Πλάκα Κερατέας, οι δυνάμεις αντιμετώπισαν διάσπαρτες εστίες μέσα στις καμένες περιοχές. Στο σημείο παρέμειναν όλο το βράδυ και επιχείρησαν 138 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 39 οχήματα.

Και στην πυρκαγιά της Κερατέας ήχησε πολλές φορές το 112, καθώς κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα, Άγιος Γεώργιος Θορικού και Άγιος Κωνσταντίνος προς ασφαλή κατεύθυνση.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Κερατέα και στη Σταμάτα Αττικής, παρέχουν πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων αλλά και υδροφόρες.

Πού είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Κρήτης

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter