Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Πήγαν να βοηθήσουν και εγκλωβίστηκαν στις φλόγες – «Τα γνωρίζαμε τα παιδιά, ήταν γειτονάκια μας» (Video)

«Τα γνωρίζαμε τα παιδιά, ήταν γειτονάκια μας» ανέφερε κάτοικος της περιοχής για τους δύο ανθρώπους που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στην περιοχή της Πιτσάς, όπου από την Κυριακή μαίνεται η μεγάλη φωτιά η οποία ξεκίνησε από τα Ροζενά και έφτασε μέχρι τα ορεινά χωριά της περιοχής με το μέτωπο να εκτίνεται στα 30 χλμ.

Όπως είπε, μιλώντας στο Open, «βγήκαν να βοηθήσουν. Πάντα βοηθούσαν αυτά τα παιδιά. Απ΄ότι έχει ακουστεί, καιγόταν το μαντρί ενός κτηνοτρόφου και πήγαν εκεί να τον βοηθήσουν. Προσπάθησαν να φύγουν, τους εγκλώβισε η φωτιά και τα αποτελέσματα είναι δυσάρεστα. Δυστυχώς».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, που μίλησε στην ΕΡΤ, πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, που αγνοούνταν από την Κυριακή στην περιοχή της Πιτσάς και οι οποίοι είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας.

Ο ίδιος είπε πως οι δύο άνδρες ήταν από το χωριό Άνω Πιτσά και είχαν πάει στο διπλανό χωριό για να δείξουν στους πυροσβέστες μονοπάτια προκειμένου να τους διευκολύνουν στο έργο τους. Δεν άκουσαν το 112, όπως είπε, και πήγαν να βοηθήσουν, ενώ, όπως διευκρίνισε, δεν ήταν εθελοντές πυροσβέστες αλλά κάτοικοι που έσπευσαν να βοηθήσουν.

«Προσπάθησαν πάνω στην ανθρωπιά τους, με μεγαλείο εθελοντισμού να ανεβούν πάνω στο βουνό, να δείξουν στους πυροσβέστες πού πρέπει να πάνε» είπε συγκεκριμένα. «Έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί, ξέρουμε όνομα και επίθετο. Ήταν οι αγνοούμενοι» τόνισε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου ανέφερε: «Υπάρχουν δύο άτομα δηλωμένα ως αγνοούμενα στην Αστυνομία, οπότε προφανώς πρόκειται για αυτούς τους δύο ανθρώπους, αν και πρέπει να γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία και από την Πυροσβεστική για ταυτοποίηση».

Σε διάσπαρτες εστίες η μάχη των πυροσβεστών

Μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς αλλά αρκετές ενεργές εστίες.

Το μέτωπο της φωτιάς υπολογίζεται ότι φτάνει τα 30 χιλιόμετρα ενώ τα ξημερώματα οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Άνω Λουτρών. Έχουν καεί σπίτια με τις φλόγες να συνεχίζουν να καίνε σε μερικές δεκάδες μέτρα.

Νέο μήνυμα από το 112

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ωστόσο πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Πριν μερικές ώρες εστάλη εκ νέου μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάχολη. Συνολικά, έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 6 οικισμών.

Κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Ξυλοκάστρου

Επίσης ανακοινώθηκε απο τον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης πως σήμερα τα σχολεία στην περιοχή θα παραμείνουν κλειστά.

«Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις.Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στη διάθεσή σας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Νεκροί οι δυο αγνοούμενοι – Κάηκαν σπίτια, στα 30 χλμ το μέτωπο (Video)

Άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη στο Documento: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ

Το Ισραήλ βομβάρδισε το κέντρο της Βηρυτού – Ισραηλινά τανκς στα σύνορα με Λίβανο (Photos -Video)

Ετικέτες