Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Νεκροί οι δυο αγνοούμενοι – Κάηκαν σπίτια, στα 30 χλμ το μέτωπο (Video)

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Νεκροί οι δυο αγνοούμενοι – Κάηκαν σπίτια, στα 30 χλμ το μέτωπο (Video)
Πυρκαγιά στην περιοχή του Ξυλοκάστρου στην Κορινθία, εικόνες από τα χωριά Ελληνικό και Καλλιθέα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ / EUROKINISSI)

Εφιαλτική νύχτα για την Κορινθία όπου η μεγάλη φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής από το Δερβένι έως το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, με δυο άτομα να εντοπίζονται νεκρά.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή, πρόκειται για τους δύο εθελοντές πυροσβέστες ηλικίας 35 και 40 ετών που αγνοούνταν από χθες στην περιοχή της Πιτσάς και οι οποίοι είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας.

Ο ίδιος είπε πως οι δύο άνδρες ήταν από το χωριό Ανώ Πιτσά και είχαν πάει στο διπλανό χωριό για να δείξουν στους πυροσβέστες μονοπάτια προκειμένου να τους διευκολύνουν στο έργο της κατάσβεσης. Έκανε λόγο για πολύ κακή στιγμή για την περιοχή. Κάποιες κατοικίες μετρημένες στα δάχτυλα έχουν καεί, είπε στο EΡΤnews.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς σημεία όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο προκειμένου να βοηθήσουν. Τελευταία φορά επικοινώνησαν χθες στις 21:30 έκτοτε τα ίχνη τους είχαν χαθεί. Μάλιστα είχαν στείλει και βίντεο με τη φωτιά στο σημείο όπου βρίσκονταν. Οι επικοινωνίες ήτσν δύσκολες καθώς πολλές κεραίες τηλεφωνικής επικοινωνίας έχουν καεί.

Την ίδια ώρα μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν και δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ έχει δοθεί μέχρι στιγμής εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 6 χωριών. Το νεότερο μήνυμα του 112 στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας καλούσε τους κατοίκους της περιοχής στον Πύργο Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Ζάχολη.

Σύμφωνα με αναφορές, αργά χθες το βράδυ οι φλόγες έφτασαν μέσα στο χωριό Ελληνικό και υπάρχουν πληροφορίες ότι κάηκαν σπίτια, ενώ λόγω των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων ο πυκνός καπνός από την πύρινη κόλαση έχει φτάσει μέχρι την Κόρινθο.

Κλειστά σχολεία

Επίσης ανακοινώθηκε απο τον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης πως σήμερα τα σχολεία στην περιοχή θα παραμείνουν κλειστά.

«Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις.Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στη διάθεσή σας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το έργο της κατάσβεσης είναι αρκετά δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή. Το βράδυ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και στο σημείο επιχειρούν 330 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 110 οχήματα ,ενώ περιοδικά επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 14 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων δύο για συντονισμό των εναέριων μέσων. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και δυο μηχανήματα έργου του υπουργείου Άμυνας.

Στις 05:07 τα ξημερώματα της Δευτέρας ηχήσε πάλι το 112 αυτή τη φορά καλώντας τους κατοίκους της περιοχής στον Πύργο Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Ζάχολη. Ουσιαστικά ήταν η ίδια προειδοποίηση με αυτή στις 6 το απογευμα της Κυριακής, ωστόσο ο άνεμος γύρισε τη φωτιά πάλι προς τον Πύργο Κορινθίας γι αυτό βγήκε ξανά ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις μετα την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον θάνατο του μετανάστη στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα

Πακιστανός μετανάστης νεκρός ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα – Εικόνες-σοκ

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Τρεις φορές σε μια εβδομάδα κάλεσαν το ΕΚΑΒ για άγρια τραυματισμένους κρατούμενους

ΣΥΡΙΖΑ για θάνατο μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: «Να διερευνηθεί πιθανό ρατσιστικό κίνητρο»

Νέα Αριστερά μετά την αποκάλυψη Documento για τον νεκρό μετανάστη στο ΑΤ: Mην διανοηθούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter