Φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Δύο διασωληνωμένοι – Εννέα άτομα συνολικά στο νοσοκομείο

Φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Δύο διασωληνωμένοι – Εννέα άτομα συνολικά στο νοσοκομείο

Διασωληνωμένοι λόγω εισπνοής καπνού νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» δύο άνδρες, ηλικίας 20 και 35 ετών, έπειτα από τη φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), ενώ ακόμα 7 αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου τα επόμενα δύο 24ωρα είναι κρίσιμα ωστόσο είναι αισιόδοξοι λόγω του νεαρού της ηλικίας τους.

Νωρίτερα, πανικός επικράτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ανώγειο κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Εγνατίας 76.

Από την πυροσβεστική έγιναν απεγκλωβισμοί, καθώς κάποιοι είχαν παγιδευτεί εξαιτίας της φωτιάς στο κτίριο.

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν από το κτίριο 44 άτομα και κάποια από αυτά χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνση μαθητών από παρακείμενο κτίριο όπου στεγάζεται εκπαιδευτήριο, λόγω των πυκνών έντονων καπνών.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τουλάχιστον τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 15:00, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν στο διατηρητέο κτίριο. Συγκεκριμένα έχουν σπεύσει 28 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter