«Φωτιά» στο Twitter από τις αμφιλεγόμενες προτάσεις Έλον Μασκ για την Ουκρανία – Το «φαρμακερό» καρφί του Ζελένσκι

«Φωτιά» στο Twitter από τις αμφιλεγόμενες προτάσεις Έλον Μασκ για την Ουκρανία – Το «φαρμακερό» καρφί του Ζελένσκι

«Φωτιά» έβαλε στα Social Media και κυρίως στο Twitter οι αμφιλεγόμενες προτάσεις του Έλον Μασκ με στόχο τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, τη στιγμή που μάχες μαίνονται στην εμπόλεμη Ουκρανία, πρότεινε δημοψηφίσματα υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ προεξοφλώντας πως το Κίεβο θα χάσει.

Δείτε επίσης: Ο Έλον Μασκ καταθέτει τέσσερις προτάσεις για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία

Αυτό πυροδότησε, μεταξύ άλλων, την έντονη αντίδραση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που πρότεινε το… δικό του δημοψήφισμα. Με ανάρτηση στο Twitter ο πρόεδρος της Ουκρανίας, έθεσε την εξής ερώτημα προς τους διαδικτυακούς ακολούθους του: «Ποιος Έλον Μασκ σας αρέσει περισσότερο;».

Οι πιθανές απαντήσεις ήταν δύο: «εκείνος που υποστηρίζει την Ουκρανία ή εκείνος που υποστηρίζει τη Ρωσία;».

Οι… προτάσεις Μασκ

Τέσσερις «προτάσεις» για άμεση ειρήνευση στην Ουκρανία καταθέτει μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο Έλον Μασκ, με τον πλουσιότερο άνθρωπο στη Γη να θέτει μάλιστα τις εν λόγω προτάσεις σε διαδικτυακό… δημοψήφισμα.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι προτάσεις του Μασκ, μεταξύ των οποίων η ουδετερότητα της Ουκρανίας και η επίσημη ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία είναι πολύ πιο κοντά σε αυτές της Μόσχας, παρά του Κιέβου.

Ειδικότερα, ο εκκεντρικός μεγιστάνας προτείνει:

  • Επανάληψη των εκλογών στις ανεξαρτητοποιηθείσες (προσαρτηθείσες στη Ρωσία) επαρχίες υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ και αποχώρηση της Ρωσίας εάν αυτό αποφασίσουν οι κάτοικοι.
  • Η Κριμαία (να αποτελέσει) επισήμως τμήμα της Ρωσίας, όπως ήταν από το 1783 «μέχρι το λάθος του Χρουστσιώφ (σ.σ., ο Σοβιετικός ηγέτης είχε δωρίσει τη χερσόνησο στην Ουκρανία το 1954).
  • Να εξασφαλιστεί η παροχή νερού στην Κριμαία
  • Η Ουκρανία να παραμείνει ουδέτερη

 

Μάλιστα, ο Μασκ σε νεότερη ανάρτησή του επισημαίνει πως «αυτό θα είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα (του πολέμου) στο τέλος», όμως «αποτελεί ερώτημα πόσοι θα πεθάνουν ως τότε».

Documento Newsletter