Φωτιά στην Yδρα: Τι αναφέρει ο Guardian για την υπόθεση του «Περσεφόνη» – «Δύσκολο καλοκαίρι για την Ελλάδα»

Φωτιά στην Yδρα: Τι αναφέρει ο Guardian για την υπόθεση του «Περσεφόνη» – «Δύσκολο καλοκαίρι για την Ελλάδα»

Δεύτερο θέμα του έχει την Κυριακή το πρωί ο βρετανικός GUARDIAN την υπόθεση της πυρκαγιάς στην Yδρα και πώς  ξεκίνησε αναφέροντας ότι «οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν 13 άτομα το Σάββατο μετά από πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από γιοτ που πυροδότησε δασική πυρκαγιά σε νησί κοντά στην Αθήνα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια νέα σεζόν φονικών καλοκαιρινών πυρκαγιών».

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο δήμαρχος της Ύδρας εξέφρασε «αγανάκτηση» μετά το ξέσπασμα της φωτιάς αργά την Παρασκευή και δεσμεύτηκε να κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων ενώ λόγος γίνεται και για ότι «δεκάδες πυρκαγιές στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα άφησαν πίσω τους τουλάχιστον έναν νεκρό».

Όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση του GUARDIAN εκτός από την έκκληση για νομική δράση κατά των «ανεύθυνων» ανθρώπων πίσω από τα πυροτεχνήματα, ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης είπε στη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ ότι οι αρχές έπρεπε να δημιουργήσουν περισσότερες αντιπυρικές ζώνες και δρόμους μέσα από δάση.

Το βρετανικό μέσο ενημέρωσης επισημαίνει ότι «η Ελλάδα προετοιμάζεται για ένα δύσκολο καλοκαίρι καθώς οι αρχές προειδοποιούν ότι οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν αυξήσει τον κίνδυνο».

Επισημαίνει ότι «μετά τον θερμότερο χειμώνα της  από ποτέ, η μεσογειακή χώρα κατέγραψε τον πρώτο καύσωνα της χρονιάς την περασμένη εβδομάδα, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 44 βαθμούς Κελσίου  σε ορισμένες τοποθεσίες».

Τέλος υπενθύμισε ότι πέρυσι, ένας άγριος καύσωνας δύο εβδομάδων ακολούθησαν καταστροφικές πυρκαγιές στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 20 άνθρωποι.

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι «οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι εκπομπές ορυκτών καυσίμων που προκαλούνται από τον άνθρωπο επιδεινώνουν τη διάρκεια και την ένταση των κυμάτων καύσωνα σε όλο τον κόσμο. Η άνοδος της θερμοκρασίας οδηγεί σε εκτεταμένες περιόδους πυρκαγιών και αυξάνει την περιοχή που καίγεται από τις φλόγες, σύμφωνα με τη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή».

Διαβάστε επίσης

Νύχτα κόλασης: Καίγονται σπίτια στην Ηλεία – Τεράστιο το μέτωπο στην Πηνεία – Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά – Τραυματίας πυροσβέστης

Ξημερώνει νέα εποχή λιτότητας – Tα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα πληρώσει η ελληνική κοινωνία

Σε επιφυλακή για πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – Ξεκίνησαν οι οι πρώτες διεργασίες του προοδευτικού κόσμου

Τα βαφτίσια, ο Δημητριάδης και ο Μυλωνάκης

Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει τις επόμενες ημέρες αίτημα αποφυλάκισης (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter