Φωτιά στην Ύδρα: «Δεν κάναμε τίποτα, ήμουν στην καμπίνα», λέει ο καπετάνιος του σκάφους (Video)

Φωτιά στην Ύδρα: «Δεν κάναμε τίποτα, ήμουν στην καμπίνα», λέει ο καπετάνιος του σκάφους (Video)

Την ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες ασύλληπτοι παρέμειναν οι 17 υπήκοιοι Καζακστάν, που είχαν ναυλώσει το σκάφος στη  Ύδρα, καθώς πρόλαβαν και ταξίδεψαν αεροπορικά γιά τη χώρα τους, τα 13 μέλη του πληρώματος αποποιούνται των ευθυνών τους.

Όλα όσα είπε ο καπετάνιος της θαλαμηγού «Περσεφόνη» για τη φωτιά που ξέσπασε στην Ύδρα μετά από πυροτεχνήματα μετέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ) Γιώργος Βάλλης.

Διαβάστε επίσης: Υδρα: Δίωξη για κακούργημα στα 13 μέλη του πληρώματος για τα πυροτεχνήματα που έκαψαν το δάσος

Σύμφωνα με τον κ. Βάλλη ο καπετάνιος του «Περσεφόνη» του είπε «ήμουν στην καμπίνα, είδα τη φωτιά, ο ίδιος ενημέρωσα και έδωσα όλα τα στοιχεία, δεν έχουμε κάνει τίποτα, με έχουν μπλέξει σε ένα ζήτημα που δεν έχουμε ευθύνη».

 

 

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των 13 μελών του πληρώματος του «Περσεφόνη» ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, για εμπρησμό δασικής έκτασης, με ενδεχόμενο δόλο.

Οι συλληφθέντες από πλευράς τους αρνήθηκαν ότι πέταξαν τα βεγγαλικά από τα οποία προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε εκατοντάδες στέμματα δάσους στο νησί.

Πάντως, από την έρευνα του τμήματος Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που έχει αναλάβει την υπόθεση, προέκυψε ότι λεπτά πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου του νησιού, εκτοξεύτηκαν βεγγαλικά από σκάφος ανοιχτά της Ύδρας.

Μαρτυρία-κλειδί αποτέλεσε η κατάθεση στο Λιμεναρχείο Ύδρας καπετάνιο παραπλέοντος σκάφους. «Άκουσα έναν δυνατό κρότο και στη συνέχεια είδα μια λάμψη από διπλανό όρμο εκεί όπου βρισκόταν και η θαλαμηγός, ήταν το μοναδικό σκάφος που ήταν στο σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Στελέχη του Λιμενικού επιβιβάστηκαν στη θαλαμηγό και ελέγχθηκε εάν είχαν χρησιμοποιηθεί οι φωτοβολίδες που όλα τα σκάφη υποχρεούνται να έχουν στον εξοπλισμό τους ενώ διερευνήθηκε και εάν υπήρχε άδεια για βεγγαλικά.

Η φωτιά έκαψε 300 στρέμματα

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας: Ο πιο θερμός Ιούνιος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα;

ΕΕ: Το Συμβούλιο Υπουργών υιοθέτησε το 14ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Γεράκια και παζάρια στην ΕΕ – Πώς τα πρόσωπα που θα επιλεγούν στις κορυφαίες θέσεις καθορίζουν την πορεία της

Ρωσία: Σοκάρουν οι εικόνες από τις επιθέσεις σε εκκλησίες και τη συναγωγή – Λουτρό αίματος, τουλάχιστον 16 νεκροί (Videos)

Κήρυκας… του δόγματος «δεν πληρώνω»

Οι μυλωνούδες της κεντροαριστεράς

Διάλογος Documento για την κεντροαριστερά – Τρ. Αλεξιάδης: Οσοι διαφωνούν με την πρόταση Παππά να πουν πώς αλλιώς θα φύγει η ΝΔ

Euro 2024: Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Βάργκα – Τα νεότερα για την υγεία του (Videos)

Αιχμάλωτος της «γαλάζιας» δυσαρέσκειας ο Μητσοτάκης – Στη δίνη της εσωστρέφειας η ΝΔ

Η προπαγάνδα του σανού (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter