Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Κάρυστο και συγκεκριμένα στην περιοχή Καλλιανός.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στο Βουνό Αγαθό, στην Κάρυστο, σημαίνοντας τον συναγερμό στις αρχές αν και τα ξημερώματα της Δευτέρας, η εικόνα του μετώπου παρουσίασε βελτίωση.
Λίγα λεπτά πριν τη 01:00 τα ξημερώματα, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των Καλλιανών, προειδοποιώντας τους να μείνουν σε ετοιμότητα.
«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αγαθό Εύβοιας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναγραφόταν στο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.
Κάτοικοι των Καλλιανών ανέφεραν στο evima.gr πως η φωτιά είναι μεγάλη και πως υπάρχει έντονη ανησυχία καθώς οι κτηνοτρόφοι προσπαθούν να μαζέψουν τα πρόβατά τους.
«Η φωτιά είναι μεγάλη ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Είμαστε πολύ ανήσυχοι γιατί υπάρχουνε κοπάδια και έχουνε βγει βοσκοί με φακούς στα χέρια να μαζέψουν πρόβατα», είπαν συγκεκριμένα.
Στο μέτωπο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 4ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων και 16 οχήματα.
Διαβάστε επίσης
Βαφτίζουν γαλαντομία τα ψίχουλα στον κατώτατο – Το παρασκήνιο που καθυστερεί την ανακοίνωση
Τουρκία: Ολονύχτιες διαδηλώσεις για τον Ιμάμογλου – Συγκρούσεις με την αστυνομία (Videos-Photos)
H Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα για τους πρόσφυγες – Το ΣτΕ ακύρωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση
Μάριος Αθανασίου: Κλήθηκε στη ΓΑΔΑ για σχόλιο που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή