Φωτιά στην Ηλεία: Βελτιωμένη η εικόνα στα τρία πύρινα μέτωπα – Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη (Photos – Videos)

Φωτιά στην Ηλεία: Βελτιωμένη η εικόνα στα τρία πύρινα μέτωπα – Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη (Photos – Videos)

Βελτιωμένη είναι εικόνα και στα τρία πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας. Πλέον η φωτιά δεν καίει σε ενιαίο μέτωπο,  αλλά έχει «σπάσει» σε δεκάδες εστίες που δημιουργούν μικρά μέτωπα στα βόρεια των χωριών που εξαπλώθηκε, όπου μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί δύο αγροικίες στην περιοχή Μπουμπούνα.

Συγκεκριμένα το ένα μέτωπο βρίσκεται στο Γεράκι, το δεύτερο στην περιοχή Μπουμπούνα και το τρίτο στο Χάβαρι, με τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να εξακολουθούν να μάχονται για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Η φωτιά στο Γεράκι ξέσπασε βορείως του οικισμού στο Γεράκι, ενώ νωρίτερα ήχησε και «112» για την απομάκρυνση των κατοίκων προς Αμαλιάδα, για τις περιοχές Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα και ετοιμότητα για το Χάβαρι, ενώ έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική.

Συνολικά, το πύρινο μέτωπο εμφανίζει βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με πιο νωρίς, όμως χρειάζονται πολλές ακόμη ώρες προσπαθειών για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, στην περιοχή της Ηλείας έχουν εκδηλωθεί από το πρωί 9 πυρκαγιές. Για το λόγο αυτό στην περιοχή έχει μεταβεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ)

Τραυματισμός πυροσβέστη

Ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε σοβαρά σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή ανάμεσα σε Μπουμπούνα και Χάβαρι στην περιοχή της Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, στο σημείο σπεύδουν συνάδελφοί του καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.Ο τραυματισμένος πυροσβέστης μεταφέρεται απευθείας με ελικόπτερο από το σημείο του ατυχήματος στο Νοσοκομείο του Πύργου για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του.

Ο πυροσβέστης έχει υποστεί συντριπτικού κάταγμα τρίτου βαθμού κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

«Πολύ επικίνδυνη» η φωτιά

«Ανεξέλεγκτη και πολύ επικίνδυνη» χαρακτηρίζει τη μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Αμαλιάδας ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Μιλώντας στο documentonews.gr και τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο, o δήμαρχος επεσήμανε την κρισιμότητα της κατάστασης σημειώνοντας ότι στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πηγές της πυροσβεστικής επισημαίνουν ότι στο σημείο επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες, 6 AirTractor και 2 ελικόπτερα Ericsson.

Από την πλευρά του ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας τονίζει στο documentonews.gr ότι τα μέτωπα είναι δύο. Αυτό στην περιοχή του Γερακίου Αμαλιάδος που κατευθύνεται προς το Κρυονέρι καθώς και άλλη μία στην περιοχή Πανόπουλου.

Επισημαίνει μάλιστα ότι το δάσος εκεί είχε αναγεννηθεί φυσικά μετά την τελευταία φωτιά το 2007 με αποτέλεσμα να υπάρχει πυκνό δάσος στο σημείο και η πρόσβαση να είναι δύσκολη.\

Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

 

Διαβάστε επίσης:

Κόλαση πυρός στη Μέση Ανατολή: Ισραηλινό πλήγμα «έκοψε» τον δρόμο διαφυγής αμάχων από Λίβανο προς Συρία


Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter