Φωτιά στην Αττική: Εφιαλτικές εικόνες από τον Σαρωνικό (Photos – Video)

Απόκοσμες εικόνες αντιμετωπίζουν εκτός από τους κατοίκους που δεν ξέρουν που να αποταθούν για να σώσουν τις περιουσίες τους και οι ταξιδιώτες που κινούνται ακόμα και σε μεγάλη απόσταση από αυτήν.  Στη συγκεκριμένη περίπτωση από πλοίο στα ανοικτά του Σαρωνικού στην πορεία του προς το λιμάνι του Πειραιά.

Μαζί με τους καπνούς της φωτιάς στην Αττική όπως είναι λογικό μεταφέρονται και μικροσωματίδια που είναι σαφώς βλαβερά για την υγεία. Για το λόγο αυτό συνιστάται στους πολίτες που βρίσκονται σε επικίνδυνες περιοχές να μην εκτίθενται σε αυτά.

Όπως αναφέρεται ο καπνός από την πυρκαγιά έχει ήδη διανύσει 300 χιλιόμετρα, ανοιχτά από τα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και έχει επηρεαστεί η ποιότητα του αέρα από Αγία Παρασκευή μέχρι Βουλιαγμένη.

Όπως αναφέρει το meteo.gr «η απόσταση στην οποία έχει μεταφερθεί νοτιοδυτικά ο καπνός εκτιμάταται σε περισσότερα από 300χλμ».

Δείτε τη δορυφορική εικόνα από τον Ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο METEOSAT-11 που δείχνει τη μεγάλη διασπορά του καπνού της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από εχθές το μεσημέρι στη βορειοανατολική Αττική.

 

Στις συγκεκριμένες εικόνες και βίντεο όπως φαίνεται από πλοίο που πλέει παράλληλα με τις ακτές της Αττικής προσεγγίζοντας το κεντρικό λιμάνι.

 

 

Παράλληλα όπως θα δείτε και στο γράφημα (κάτω) οι καπνοί έχουν φτάσει έως και την Πελοπόννησο:

 

Διαβάστε επίσης:

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο: Οι φλόγες πέρασαν στην Πεντέλη, εκκενώθηκε το Παίδων – Απανωτά μηνύματα του 112

Η ΑΑΔΕ ομολογεί μαγείρεμα ελέγχων, ο Ανδρουλάκης κάνει πλάτες στον Πιτσιλή

Η Αριστερά του καλού χαρακτήρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: C’est fini με οκτώ μετάλλια η Ελλάδα

ΟΙ ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους στη Μέση Ανατολή με το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln

Axios: Το Ιράν αποφάσισε ευθεία επίθεση στο Ισραήλ μέσα στις επόμενες ημέρες

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter