Φωτιά στην Ηλεία: Τρία πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη – Στα πρώτα σπίτια της Νεμούτας οι φλόγες

Φωτιά στην Ηλεία: Τρία πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη – Στα πρώτα σπίτια της Νεμούτας οι φλόγες

Δραματικές είναι οι εξελίξεις με τη φωτιά στην Ηλεία καθώς καταγράφεται αναζωπύρωση στην περιοχή της Νεμούτας πλησιάζοντας μάλιστα στα πρώτα σπίτια. Η αναζωπύρωση δεν είναι η μόνη που απασχόλησε, καθώς σημειώθηκε μία ακόμα στην Λαμπέτη κοντά στον Πύργο Ηλείας , η οποία ωστόσο τέθηκε υπό έλεγχο.

Το θετικό είναι πως δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι πυροσβέστες προσπαθούν να την τιθασέψουν πριν περάσει το δρόμο. Νωρίτερα έγινε γνωστό πως έκλεισε ο δρόμος Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας εξ’ αιτίας φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή Χράνοι της Αρκαδίας.

Παράλληλα, ένα από τα πύρινα μέτωπα που έκαιγε στην Ηλεία πέρασε στην Αρκαδία, ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

«Τρία πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ το μέτωπο σε κοινότητες του δήμου Πύργου έχει περιοριστεί σημαντικά», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Διαβάστε επίσης: Δύσκολες ώρες για την Ηλεία ενώ η φωτιά έχει περάσει στην Αρκαδία – Κλειστός ο δρόμος Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας (Συνεχής Ενημέρωση)

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «το σημαντικότερο μέτωπο είναι στην περιοχή Χελιδόνι, το οποίο κάποια στιγμή κινήθηκε προς την περιοχή Κρυονέρι, καίγοντας κυρίως αγροτικές εκμεταλλεύσεις και στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς την περιοχή της Νεράιδας».

«Τα άλλα μέτωπα», όπως είπε ο Βασίλης Γιαννόπουλος, «βρίσκονται στις περιοχές της Αχλαδινής και της Νεμούτας, καθώς και στις περιοχές Βασιλάκι και Ξηρόκαμπος».

Όπως επεσήμανε, «το θετικό είναι ότι στις παραπάνω περιοχές δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι».

Να σημειωθεί ότι σε όλα τα πύρινα μέτωπα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ το έργο τους συνδράμουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο που υπήρχε στις περιοχές Λαμπέτι, Κολίρι και Βαρβάσαινα του δήμου Πύργου, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και σήμερα το πρωί, καταφέρνοντας τελικά να το περιορίσουν σημαντικά».

Νέες εκκενώσεις οικισμών

Εντολή εκκένωσης για τις περιοχές του Λούβρου, Άνω Λούβρου Ολυμπίας και Άσπρα Σπίτια, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, έδωσαν οι αρχές λίγο μετά τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου 7 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά παραμένει επικίνδυνη και αναμένεται αύξησης της έντασης των ανέμων, οπότε και οι αρχές εκτιμούν πως έπρεπε να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κίνηση.

Σημειώνεται πως εντολή εκκένωσης στις παραπάνω περιοχές έχει δοθεί και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Κλειστό τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας

Έκλεισε, λόγω δυσμενών συνθηκών ορατότητας, εξ’ αιτίας φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή Χράνοι της Αρκαδίας, η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και συγκεκριμένα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 198,6 (ανισόπεδος κόμβος Παραδεισίων) και 210,6 (ανισόπεδος Κόμβος Τσακώνας).

Όσον αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, όση ώρα θα παραμένει κλειστό το τμήμα του αυτοκινητόδρομου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στα παρακάτω σημεία:

*Στο 192ο χιλιόμετρο (ημικόμβος Αλφειού) του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη- Καλαμάτα για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

*Στο 210ο χιλιόμετρο (κόμβος Κυπαρισσίας) του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter