Φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις – Δύο άτομα στο νοσοκομείο (Photos – Videos)

Φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις – Δύο άτομα στο νοσοκομείο (Photos – Videos)

Σε εξέλιξη η μάχη των πυροσβεστών στο πύρινο μέτωπο κοντά στη λεωφόρο ΒάρηςΚορωπίου. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης και  εξαπλώθηκε άμεσα λόγω των ισχυρών ανέμων. Η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Η εικόνα από το μέτωπο είναι βελτιωμένη, καθώς οι ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν από το μεσημέρι φαίνεται ότι έχουν οριοθετήσει τη φωτιά, ωστόσο παραμένει η ανησυχία για αναζωπυρώσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες  δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λόγω δύσπνοιας. 

Εστάλησαν αλλεπάλληλα μηνύματα από το  112 υπήρξε εντολή για εκκένωση όσων βρίσκονται στις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι. «Στόχος να μην περάσει από το Κίτσι προς Αγία Μαρίνα», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Κ. Ζώμπος.

Λόγω της φωτιάς υπάρχει εκτροπή κυκλοφορίας στα εξής σημεία: Λ. Βάρης – Κορωπίου & Ηρακλειδών, 2) Λ. Βάρης – Κορωπίου & Λ. Αγίας Μαρίνας, 3) έξοδος Αττικής Οδού προς Κορωπί.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής (15:30)

«Δύσκολη ημέρα με πολλές ενάρξεις πυρκαγιών. Έχουμε διαρκώς νέες ενάρξεις. Κάθε 10 λεπτά ξεσπάει μία νέα πυρκαγιά. Αντιμετωπίστηκαν άμεσα οι περισσότερες.

Στο Κορωπί ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση πλησίον της Ευελπίδων και είναι σε εξέλιξη. Επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω ισχυρών ανέμων με ριπές τα 8 μποφόρ. Γι’ αυτό εκδοθήκανε μηνύματα από το 112 για τις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι. Με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιείται όπου χρειαστεί η απομάκρυνση των κατοίκων.






Σε εξέλιξη είναι ακόμη μία πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας, ενώ πριν από λίγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι. Εφιστούμε την προσοχή όλων γιατί οι πυρκαγιές λαμβάνουν γρήγορα διαστάσεις και γίνονται επικίνδυνες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

«Στόχος να μην περάσει από το Κίτσι»

«Μας ανησυχεί ο δυνατός άνεμος. Το βασικό θέμα είναι να κάνουμε μία έκκληση να μην έχουμε εργασίες που μπορούν να προκαλέσουν έστω έναν σπινθήρα. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ξεκίνησε από πάρκινγκ σκαφών, ξέφυγε και προσπαθούμε να την περιορίσουμε στον λόφο», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Κωνσταντίνος Ζώμπος στο Open TV.

«Προσπαθούμε να μην περάσει η φωτιά από το Κίτσι. Εκεί δίνει μάχη η πυροσβεστική. Στόχος είναι να μην περάσει από εκεί», σημείωσε.

«Έχουν καεί σπίτια»

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι πρόκειται για μία περιοχή που είναι στα όρια του δήμου, ανήκει στον δήμο Κρωπίας, είναι αραιοκατοικημένη και δίνεται μεγάλη μάχη από τους πυροσβέστες και από αέρος με συνδρομή εναέριων μέσων. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Κωνσταντέλλος η φωτιά ξεκίνησε στις δύο σήραγγες που υπάρχουν στο σημείο και εξαπλώθηκε γρήγορα, ενώ κινείται ανατολικά.

Δύο σπίτια τουλάχιστον έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τη φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης από το Κίτσι προς Βάρη και από τα Λαμπρικά προς λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε μεταξύ της Ευελπίδων και της περιοχής Νταμάρια, στο 160ο χλμ. της Βάρης-Κορωπίου και φαίνεται ότι ξεκίνησε από ξερά χόρτα και κάποια δέντρα και επεκτάθηκε σε μάντρα με σκάφη.

«Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», σημειώνεται στο μήνυμα του 112.

 

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Λύτρα: Αίτημα Σοφού να προφυλακιστεί – «Δεν έχει σταλεί απειλητικό μήνυμα», λέει ο δικηγόρος του (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Εκδικητική απόλυση καταγγέλλει ο Γιώργος Τσίπρας – Τι απαντούν στο documentonews από την Κουμουνδούρου

Μία ακόμα δικογραφία στη Βουλή για το μπάζωμα των Τεμπών – Μητσοτάκης κι άλλοι 7 στο κάδρο

Απίστευτο και όμως ελληνικό: Διεκόπη εκ νέου η δίκη για τις φονικές πλημμύρες «Ιανός» λόγω ζέστης – Δεν είχε κλιματισμό η αίθουσα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter